Συνεχόμενα περιστατικά βανδαλισμών μέσα σε λεωφορείο που εκτελούσε σχολικό δρομολόγιο από μερίδα μαθητών, αφήνει πλέον όλους τους μαθητές δύο κοινοτήτων χωρίς εξυπηρέτηση. Και αυτό, αφού ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου προχώρησε στην αναστολή του εν λόγω δρομολογίου που καταγράφηκαν τα περιστατικά, μετά από επανηλειμμένες και χωρίς ανταπόκριση προειδοποιήσεις του να σταματήσει η αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων μαθητών.

Πρόκειται ειδικότερα για το δρομολόγιο του ΟΣΥΠΑ από την Παναγιά προς το Πολέμι και από εκεί στην Τεχνική Σχολή Πάφου, που εξυπηρετεί τους δεκάδες μαθητές των περιοχών αυτών που φοιτούν στην τεχνική εκπαίδευση. Μικρή μερίδα παιδιών σύμφωνα με τις καταγγελίες προχώρησε σε διαφορετικές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα σε βανδαλισμούς με σοβαρές ζημιές στο εν λόγω λεωφορείο, με αποτέλεσμα η εταιρεία να προχωρήσει στην αναστολή του δρομολογίου εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αστυνομικής έρευνας για εντοπισμό των δραστών και την αποζημίωση του ΟΣΥΠΑ από τις οικογένειες τους.

Το πρόβλημα που δημιούργησαν πλέον οι μερικοί ανεύθυνοι μαθητές στην πλειοψηφία των παιδιών που εξυπηρετούνται από την γραμμή αυτή για την καθημερινή φοίτηση τους στην Τεχνική, απασχόλησε χθες ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή των Συνδέσμων Γονέων της Τεχνικής Σχολής Πάφου, του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου και του Γυμνασίου Αποστόλου Πάφου, από τα οποία εξυπηρετούνται επίσης μαθητές των συγκεκριμένων περιοχών.

Κοινή ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων, καταδικάζει απερίφραστα τους βανδαλισμούς που έγιναν από μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο της ΟΣΥΠΑ και ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου όπως το συντομότερο δυνατό ολοκληρώσει τις εξετάσεις και να εντοπίσει τους φερόμενους δράστες των βανδαλισμών, ώστε να κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές.  

« Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν οι έρευνες και για να μην θυματοποιούνται όλοι οι μαθητές πού λόγω της απομακρυσμένης περιοχής που προέρχονται αδυνατούν να βρουν εναλλακτική λύση να έρχονται στα σχολεία τους», τονίζεται, « οι οργανωμένοι γονείς ζητούν όπως τα αρμόδια Υπουργεία Μεταφορών και Παιδείας έρθουν σε άμεση συνεννόηση με την ΟΣΥΠΑ και  άμεσα να δοθεί το πράσινο φως για να επαναλειτουργήσει το επηρεαζόμενο δρομολόγιο και να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών».  

Οι Σύνδεσμοι Γονέων επισημαίνουν ότι είναι στην διάθεση των αρμοδίων να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος και στην προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων για να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.