Συνέχεια στην τεταμένη σχέση τους, έδωσαν χθες Γενικός Ελεγκτής και Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, αυτή τη φορά με επίκεντρο συγγενικό πρόσωπο του δεύτερου, και την εργοδότησή του σε φορέα συνδεδεμένο με την Ιατρική Σχολή του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οδυσσέας Μιχαηλίδης και Τάσος Χριστοφίδης αντίστοιχα, αντάλλαξαν δημοσίως πυρά μέσω Twitter, την ώρα μάλιστα που η Ολομέλεια της Βουλής συζητούσε θέματα που είχε θέσει ο Ελεγκτής στην επιτροπή Παιδείας πρόσφατα και τα οποία αφορούσαν και το ακαδημαϊκό ίδρυμα. 

Συγκεκριμένα, το αρχικό σχόλιο προήλθε από τον κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος έγραψε ότι ενημέρωσε σχετικά την Πρόεδρο της Βουλής καθώς «ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος της απέστειλε επιστολή ώστε να μην τεθεί οροφή στις πρόσθετες αμοιβές των καθηγητών Ιατρικής Σχολής (ΙΣ), δεν αποκάλυψε (ως όφειλε) ότι τέκνο του, εργοδοτείται από την ΙΣ. Μελετούμε τις περαιτέρω ενέργειες μας». 

Η ανάρτηση αυτή, έλαβε απάντηση από τον κ. Χριστοφίδη, ο οποίος σε δικό του σχόλιο έγραψε: «Έχω αποφύγει να απαντήσω στις σημερινές επιθέσεις του Γενικού Ελεγκτή. Τώρα, εμπλέκει και μέλος της οικογένειάς μου. Ποια η αλήθεια: Η κόρη μου εργοδοτείται στο κέντρο αριστείας biobank, με επικεφαλής τον Κ. Δέλτα, το μόνο μέλος της ιατρικής σχολής που δεν αμείβεται από τον ΟΚΥΠΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Συνεχίζοντας, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε ως εξής: «Κλασική περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος την οποία δεν αποκαλύψατε. Για λόγους διαφάνειας πείτε δημόσια την αμοιβή της. Το θέμα, δεν αφορά την θυγατέρα σας, αλλά εσάς. Εσείς είχατε την ευθύνη να μην χειριστείτε το θέμα και ιδίως να στείλετε επιστολή χωρίς έγκριση του Συμβουλίου». 

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο πλευρές διασταύρωσαν αρκετές φορές τα ξίφη τους, κυρίως σε επίπεδο κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας, στο πλαίσιο των συζητήσεων του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο επίκεντρο των έντονων συζητήσεων τους, βρέθηκαν διάφορα κονδύλια, τα οποία αιτείται το ίδρυμα και με τα οποία διαφωνεί η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία μάλιστα προχώρησε και σε συγκεκριμένες εισηγήσεις προς τους βουλευτές, κάποιες από τις οποίες έγιναν και σχετικές τροπολογίες.