Σε νέα διαμαρτυρία έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, καλεί το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος», ενόψει της απόφασης για την μεταφορά του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάς στη Γερμανία, αύριο Παρασκευή.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, «η κατάσταση της υγείας του Κενάν δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει. Και θα είναι πολύ χειρότερα για την υγεία του στη Γερμανία, όπου θα εγκλειστεί στις λεγόμενες φυλακές υψίστης ασφαλείας, αφού. τον θεωρούν ύποπτο για τρομοκρατία. Και πάνω από όλα, παραμένει πάντα ο σίγουρος κίνδυνος να μεταφερθεί από την Γερμανία στη Τουρκία».

Το Πολιτιστικό Κέντρο καλεί κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, και όλους τους υποστηρικτές του αγώνα του Κουρδικού λαού να οργανώσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 6.00 μ.μ., στο χώρο μπροστά στις Κεντρικές Φυλακές, στη Λευκωσία. Καλούμε τις κυπριακές αρχές να μην μεταφέρουν τον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάζ στη Γερμανία. Καλούμε τις κυπριακές αρχές να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε ο αγωνιστής Κενάν Αγιάζ να αφεθεί ελεύθερος».