Γονείς παιδιού είχαν αιτηθεί αγορά ειδικής καρέκλας πέρσι τον Σεπτέμβριο για να μπορεί να μετακινείται το παιδί τους, το οποίο έδινε σκληρή μάχη στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου και η έγκριση έφτασε στα χέρια των γονιών χθες Κυριακή, αφού απεβίωσε το παιδί τους.

Το περιστατικό αυτό έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, βάζοντάς τα με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καθυστέρηση στις διαδικασίες.

Δείτε την ανάρτηση:

Σε συνέχεια της ανάρτησής του, ο κ. Φουρλάς σε γραπτή του ανακοίνωση ανέφερε πως δεν είναι το μόνο τραγικό συμβάν στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Το τραγικό συμβάν στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, που αφορούσε τον μικρό Νεκτάριο, δεν είναι το μόνο.  Τα περιστατικά μη έγκαιρης παρέμβασης των αρμοδίων αρχών, τα οποία χρήζουν άμεσης στήριξης την ώρα που οι γονείς το χρειάζονται, χρονίζουν και είναι επαναλαμβανόμενα.

Μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα που αφορούν ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων είτε αυτά αφορούσαν επιδόματα είτε στην εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού.

Οι υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν και να δώσουν λύσεις.

Κατανοώ τις ελλείψεις οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποτελούν πλέον δικαιολογίες.  Επιβάλλεται άμεσα η μόνιμη παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου που θα επιλαμβάνονται των περιπτώσεων και θα βοηθούν τους γονείς στις δύσκολες στιγμές.

Χαιρετίζω τη βούληση της Υφυπουργού Πρόνοιας, με την οποία βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα.

Θα σταθούμε όλοι δίπλα της.

Η προσπάθεια είναι κοινή.