Εννέα κατοικίες και υποστατικά και τέσσερα όχημα είναι ο πρώτος απολογισμός της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε από το μεσημέρι της προπερασμένης Παρασκευής στην Άλασσα και στη συνέχεια λόγω αναζωπύρωσης, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής επεκτάθηκε σε άλλες έξι ημιορεινές κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού.

Το κόστος των ζημιών σε ό,τι αφορά τις κατοικίες που υπέστησαν ζημιές και τα διαφορά υποστατικά όπως και τα καμένα οχήματα, ανέρχονται στις €450.000, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, αφού ενδεχομένως να υπάρχουν ιδιοκτήτες που απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», από τις πύρινες γλώσσες έχουν προκληθεί σε εννέα κατοικίες και υποστατικά ζημιές με το κόστος να αγγίζει στις €447.225. Η πυρκαγιά της Κυριακής κατέκαψε ολοσχερώς την κατοικία του γνωστού μουσικού, Στέλιου Αργύρη. Πρόκειται για μια εκάστη πέραν των 200 τετραγωνικών μέτρων, με την εκτίμηση οι ζημιές να ανέρχεται στις €300.000. Όπως έγινε γνωστό από τη θυγατέρα του, Χριστίνα Αργυρή, η φωτιά κατέκαψε ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνθέσεις του αείμνηστου μουσικού.

Ζημιές υπέστησαν και οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα εντός ιδιόκτητων χώρων. Πρόκειται για τέσσερα όχημα τα οποία σύμφωνα με τα καταγραφή της Επαρχιακής Διοίκησης ήταν δηλωμένα ως κινητοποιημένα. Το κόστος ανέρχεται στις €2.200.

Να σημειωθεί ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού θα δέχεται αιτήσεις για αποζημίωση υποστατικών που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά και ακολούθως θα προβεί σε αξιολόγηση και εξέταση οποιουδήποτε αιτήματος.