Συνεχίζεται ο εντοπισμός οστών κατά τη διάρκεια εσκαφών του ΣΑΛΑ για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στο κέντρο της Λεμεσού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τζιαμούδας.

Όπως πληροφορείται το Philenews, πρόκειται για οστά τα οποία εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο, σε βάθος 50 εκατοστών από το οδόστρωμα. Σήμερα συνεχίζεται η αρχαιολογική διερεύνηση από αρχαιολόγους του Τμήματος Αρχαιοτήτων με την ανασκαφή να έχει φέρει στην επιφάνεια δύο προς το παρών, νεκρούς τα οστά των οποίων είναι εμφανείς.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα είχαν εντοπίστει άλλοι δύο αρχαίοι τάφοι της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (17ος -11ος αι. π.Χ). Η περιοχή που εντοπίστηκαν είναι αρχαιολογικής σημασίας και είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Η νέα ανακάλυψη φαίνεται ωστόσο να μην σχετίζεται με τους δύο προηγούμενους τάφους.

Ο εντοπισμός αρχαιοτήτων στην περιοχή της Τζαμούδας ήταν κάτι που είχε προβλεφθεί από το ΣΑΛΑ και το Τμήμα Αρχαιοτήτων ήδη από το στάδιο του σχεδιασμού του Έργου.

Γι’ αυτό το σκοπό, η παρουσία αρχαιολόγου κατά τις κατασκευαστικές εργασίες του έργου είναι συνεχής με στόχο, τόσο την προστασία των αρχαιοτήτων, όσο και την απρόσκοπτη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών σε περίπτωση που εντοπιστούν αρχαιολογικά ευρήματα.