Δεν συνεργάζεται και δεν απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών της ΥΚΑΝ Λεμεσού ο 18χρονος που συνελήφθη χθες για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κάνναβης που ξεπερνά τα 3,5 κιλά.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησης. Το δικαστήριο διέταξε την κράτησή του για περίοδο επτά ημερών με τους δικηγόρους του νεαρού, Σωτήρη Ζαχαρίου και Γιώργο Γρηγορίου, να μην φέρουν ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, τα μέλη της ΥΚΑΝ έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου, αφού συνδέθηκε το γενετικό του υλικό με τις συσκευασίες κάνναβης που είχαν τοποθετηθεί στο δέμα, με αποστολή την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το γενετικό υλικό του υπόπτου, ταυτίστηκε σε τρεις διαφορετικές δειγματοληψίες που έγιναν στα τεκμήρια, από το Ινστιτούτο Γεννετικής. Επίσης, από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι τόσο ο αποστολέας αλλά και ο παραλήπτης των ναρκωτικών που αναγραφόταν στο δέμα, είναι ανύπαρκτα πρόσωπα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο δέμα με τα ναρκωτικά τοποθετήθηκαν ομοιώματα και αυτο Στάλθηκε στην Ελλάδα Μέχρι στιγμής όμως το δέμα δεν παραλήφθηκε από οποιοδήποτε πρόσωπο.

Οι ανακριτές της υπόθεσης διερευνούν την προέλευση των ναρκωτικών όπως επίσης και των προμηθευτή. Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Σεπτεμβρίου, άγνωστο πρόσωπο μετέβη σε εταιρία ταχυμεταφορών, στη Λεμεσό, όπου παρέδωσε δέμα, με σκοπό να παραδοθεί σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην Ελλάδα. Λόγω του ότι από το δέμα αναδυόταν έντονη μυρωδιά, ηγέρθηκαν υποψίες ότι πιθανό να περιείχε ναρκωτικές ουσίες και ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ.

Μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στα γραφεία της εταιρίας και από έλεγχο, που διενήργησαν στο δέμα, διαπίστωσαν ότι εντός του υπήρχαν τέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους 3 κιλών και 500 γραμμαρίων περίπου.

Από τη συνέχιση των εξετάσεων, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 18χρονου κατοίκου Λεμεσού, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα δυνάμει δικαστικού εντάλματος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους 14 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν επίσης μια ζυγαριά ακριβείας, ένας σπαστήρας και δύο κιν ητά τηλέφωνα.