Περίπου 100 άτομα με αυτισμό, από διάφορα ειδικά σχολεία, δομές και συνδέσμους από όλη την Κύπρο, παρέα με τους συνοδούς ή μέλη των οικογενειών τους, συμμετείχαν στην πτήση αγάπης που πραγματοποίησε το Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων σε συνεργασία με την TUS Airways και την Hermes Airports.

Η  πτήση αναχώρησε λίγο μετά τις 12 από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, με προορισμό την Πάφο και επιστροφή πίσω στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η «Πτήση Αγάπης» πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά με στόχο τα παιδια με αυτισμό, μέσα από ένα γιορτινό κλίμα που στήθηκε στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας, να αποκτήσουν την πτητική εμπειρία, η οποία για τους ίδιους δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

 Οι συμμετέχοντες στην πτήση ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για τους επιβάτες, έκαναν check –in, πέρασαν από τον έλεγχο της ταυτότητάς τους από την αστυνομία, τις αψίδες και οδηγήθηκαν στην πύλη εξόδου, όπου εκεί τους περίμενε μια μικρή έκπληξη εκ μέρους των διοργανωτών. Η αναμονή για επιβίβαση έγινε λίγο πιο ευχάριστη με την συμβολή ηρώων κινουμένων σχεδίων, που διασκέδασαν μαζί με τους παρεβρισκόμενους.

Το philenews, επιβιβάστηκε μαζί με τα παιδιά και τους συνοδούς τους στο αεροσκάφος και έζησε από κοντά την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τόσο των παιδιών και των συνοδών τους όσο και των ίδιων των διοργανωτών.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τους συνοδούς των παιδιών, για το σημερινό ταξίδι έγινε μια τεράστια προετοιμασία για να καταφέρουν να βρεθούν σε αυτό το ταξίδι γι αυτό και η χαρά τους ήταν τεράστια. Εδώ και εβδομάδες συζητούν το θέμα του ταξιδιού με αεροπλάνο προκειμένου να είναι έτοιμοι. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών για πρώτη φορά έμπαιναν σε αεροπλάνο.

Είναι σημαντικό, όπως μας εξήγησαν, σε οποιαδήποτε πτήση υπάρχουν άτομα με αναπηρίες και ιδιαίτερα στο φάσμα του αυτισμού, να καλλιεργηθεί η απαιτούμενη ενσυναίσθηση στο κοινό για αποδοχή και συμπερίληψη.

Φωτογραφία: Γιώργος Χριστοφόρου