Σοβαρά ευρήματα περιλαμβάνονται στα πορίσματα των ερευνώντων λειτουργών που έχει στα χέρια της από την περασμένη Τρίτη (21/11) η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού. Από πληροφορίες προκύπτει ότι τα όσα εντοπίζονται είναι σημαντικά και σ΄ αυτό το γεγονός φαίνεται να αποδίδεται και η αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης των στελεχών της Επιτροπής.

Αυτή προγραμματίστηκε για σήμερα ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει απαρτία. Αυτό που θα αποφασίσουν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής είναι ο μετέπειτα χειρισμός των τριών πορισμάτων που τους παραδόθηκαν και τα οποία έχουν να κάνουν με το θέμα των κόκκινων φακέλων, την Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο και το άθλημα της σκοποβολής, αντίστοιχα.

Όλα θα εξαρτηθούν από τα ευρήματα των ερευνώντων λειτουργών και την αξιολόγησή τους από τα μέλη του σώματος. Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Το θέμα που συγκεντρώνει ενδιαφέρον έχει να κάνει με τους κόκκινους φακέλους ποδοσφαιρικών αγώνων. Η υπόθεση προέκυψε τον περασμένο Μάιο στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών, μετά από καταγγελίες του πρώην στελέχους της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, Χάρη Σαββίδη.

Ο τελευταίος αποκάλυψε στη Βουλή την ύπαρξη 16 φακέλων με 11 παιχνίδια της Καρμιώτισσας και πέντε του Ερμή Αραδίππου και πραγματοποιήθηκαν την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου του 2019 και του καλοκαιριού του 2020. Στοιχεία για τα εν λόγω παιχνίδια είχε στείλει η UEFA μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα πρώην στελέχη της Επιτροπής Δεοντολογίας στις 23/9/2020 και τα οποία φαίνεται να είχε αποκρύψει η ΚΟΠ, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Σαββίδης.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο 15ήμερο αναμένεται να παραδοθούν και δυο πορίσματα που αφορούν μεγάλη έρευνα για τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (η δεύτερη) και την κυπριακή διαιτησία.