Με τη νέα χρόνια η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένεται να ολοκληρώσει τον έλεγχο συμμόρφωσης για όλα τα έργα οδοποιίας που διεξάγονται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, οποίος είναι ταυτόχρονα και περιβαλλοντικός έλεγχος καθότι θα εξετάσει κατά πόσο τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια συνάδουν με τους νομικά δεσμευτικούς όρους της Έκθεσης Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ) για το Σχέδιο Αειφόρο Ανάπτυξης Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιβάλλοντος, ότι πριν από οποιασδήποτε φωτογραφίες–drones, το γεγονός ότι υφίσταται διαπλάτυνση πέραν των νομικά δεσμευτικών όρων που έχουν τεθεί μπορεί να διαφανεί από επιτόπιες επισκέψεις και μετρήσεις σε σχέση με τους νομικά δεσμευτικούς ορούς που έχουν και το κατά πόσο αν πρόκειται για ήδη υφισταμένους δρόμους ή διαπλατύνσεις που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες κατασκευαστικές εργασίες. Σημείωσε ότι υπάρχουν φωτογραφίες που είχαν περιληφθεί στη μελέτη για την κατάσταση πριν τα έργα «και είναι προφανές ότι δεν υπήρχαν δρόμοι πλάτους 10 μέτρων».

Ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ανέφερε ότι η έκθεση για τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να παραδοθεί την ερχόμενη Τρίτη. Στόχος της διοικητικής διερεύνησης, είπε, είναι να απαντηθούν κατά πόσο έχουν δοθεί οι όροι της οικολογικής έκθεσης από την αρμόδια Αρχή στους μελετητές για να ληφθούν υπόψη στα κατασκευαστικά έργα και κατά πόσο τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια παρουσιάστηκαν ενώπιον της επιτροπής.

Αναφερόμενος στο πάγωμα των έργων διευκρίνισε ότι αυτά αφορούν τις μεγάλες δραστηριότητες κατασκευής και ανοίγματος νέων εργασιών. Σημείωσε ότι στον χώρο γίνονται μόνο εργασίες που αφορούν την ασφάλεια του οδικού δικτύου εκ μέρους του εργολάβου. Παράλληλα, ανέφερε ότι αιτήματα του εργολάβου που υπάρχουν αναφορικά με τη σύμβαση, τέθηκαν ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) χωρίς να ληφθούν αποφάσεις. Ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί μία ad hoc επιτροπή στο πλαίσιο της ΚΕΑΑ η οποία θα παραδώσει μια έκθεση αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που υπήρχαν στην ΚΕΑΑ για τυχόν συμβιβασμό με τον ανάδοχο. Η έκθεση, είπε, θα υποβληθεί στην ΚΕΑΑ την επόμενη εβδομάδα.

Περαιτέρω, ο κ. Χατζηπαναγιώτου αναφέρθηκε σε τέσσερα στρατηγικά σημεία όπως τα χαρακτήρισε.

>> Πρώτο, το κράτος δεν είχε στόχο να τερματίσει τα έργα οδοποιίας του στρατηγικού εθνικού πάρκου.
>> Δεύτερο, το υπουργείο Γεωργίας είναι σε επικοινωνία προκειμένου να εντοπίσει ξένο ειδικό για τα πάρκα προστασίας, προκειμένου να επαναξιολογήσει τα κριτήρια και παραμέτρους που αναφέρθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Γεωργίας με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.
>> Τρίτο, δεν διανοίχθηκε νέος δρόμος στη Λάρα, αλλά μέρος του δρόμου που ήταν γραμμένος από πριν και ο οποίος δεν χρησιμοποιείτο.
>> Τέταρτο, έχει ληφθεί από το Υπουργείο πολύ σοβαρά υπόψη η εισήγηση περιβαλλοντικών οργανώσεων να εκτιμηθεί η ζημιά για καταγραφή της γεωγραφικής κάλυψης της απώλειας βλάστησης και οικοτόπων και αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να είναι έτοιμη η σχετική μελέτη.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Δασών είχε επαφές με το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν επικινδυνότητα και ασφάλεια και συγκεκριμένα για θέματα επαρκούς σήμανσης με ενημερωτικές πινακίδες για σκοπούς οδικής ασφάλειας. Από πλευράς του Τμήματος Δασών έχουν γίνει διορθώσεις τις τελευταίες ημέρες, επανατοποθετήθηκαν μεταλλικοί πάσσαλοι που είχαν αφαιρεθεί, ενώ ειδικό συνεργείο επιλαμβάνεται θέματα ασφάλειας, επικινδυνότητας και άντλησης νερών αν χρειαστεί.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου αναφερόμενος στη μελλοντική επέκταση του οδικού δικτύου, είπε ότι επαναξιολογούνται οι επόμενες φάσεις, επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας, Πέτρου Ξενοφώντος, ο οποίος είχε πει ότι θα γίνει πλήρης επαναξιολόγηση των δεικτών και των παραμέτρων του δρόμου και των κόμβων.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου είπε ότι ο εργολάβος υπέβαλε αρχικά ένα αίτημα ενώπιον της ΚΕΑΑ για παράταση, για το οποίο εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής. Στη συνέχεια, υπέβαλε και δεύτερο αίτημα με το οποίο ζητούσε φιλικό διακανονισμό αναφορικά με οικονομικές απαιτήσεις και παράταση υλοποίησης του έργου, το οποίο παραπέμφθηκε στην ad hoc επιτροπή, για να οδηγηθεί στην ΚΕΑΑ για λήψη τελικής απόφασης.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος είπε ότι ο ρόλος της ad hoc επιτροπής είναι να εκτιμά τους κινδύνους στις περιοχές Natura2000 από τα έργα. «Θέλουμε να δούμε ποιες είναι οι επιπτώσεις τώρα. Αυτό είναι το ερώτημα», είπε.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή εξέτασε, επίσης, πιθανή σύγκρουση συμφέροντος υπαλλήλων της εταιρείας των μελετών του έργου. Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ρώτησε κατά πόσο ο νυν μελετητής της εταιρείας ήταν δημοτικός μηχανικός στον Δήμο Πάφου και αν ο δεύτερος υπάλληλος είναι ιδιοκτήτης γης με εξοχική κατοικία στην Ίνεια. Οι υπάλληλοι της εταιρείας είπαν ότι δεν βλέπουν πώς σχετίζονται με τη συζήτηση οι ερωτήσεις της κ. Ατταλίδου, σημειώνοντας ο πρώτος ότι ενώ ήταν ο ίδιος προηγουμένως δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου, δεν σχετίζεται ο ίδιος με την έκδοση της μελέτης, αλλά η εταιρεία που την έκανε, ενώ ο δεύτερος σημείωσε ότι έχει ελαιώνα στην Ίνεια, με αποθηκευτικό χώρο και παλιό στιάδι. Από την πλευρά του, ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι τα μέρη έχουν συμβατική υποχρέωση να παίρνουν μέτρα για να προλαμβάνουν σύγκρουση συμφέροντος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση ως «απογοητευτική». «Έχουμε ακούσει ότι συνεχίζουν οι έρευνες και από πλευράς του Γενικού Ελεγκτή, αλλά και από πλευράς Υπουργείου», είπε, προσθέτοντας ότι όσον αφορά το θέμα της εκτέλεσης των έργων, ο εργολάβος ζήτησε παράταση και μαζί με άλλα αιτήματα εξετάζεται από την ΚΕΑΑ.

Να συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις

Ο Κλείτος Παπαστυλιανού, μιλώντας εκ μέρους των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ανέφερε ότι όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι τα μέλη της ad hoc επιτροπής για την ΕΟΑ δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ τυπικής διατομής και της ανάγκης περεταίρω διαπλατύνσεων κατά την κατασκευή των δρόμων, λόγω χωματουργικών εργασιών όπως εκσκαφών πρανών και επιχωματώσεων και δήλωσε ότι αυτό όχι μόνο έγινε αντιληπτό, αλλά ζητήθηκε γραπτώς.

Διευκρίνισε ότι επιστολή ημερομηνίας 12/3/2021 αναφέρει τα ακόλουθα: «Η Μελέτη Εκτίμησης Οικολογικής Αξιολόγησης εκπονήθηκε πριν να ολοκληρωθούν τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια βελτίωσης του οδικού δικτύου. Συνεπώς, δεν λαμβάνει υπόψη το εύρος κατάληψης του οδικού δικτύου (αναχώματα και περιοχές εκσκαφών). Ο υπολογισμός της συνολικής κατάληψης γης ή και σφράγισης εδάφους από την κατασκευή του οδικού δικτύου και ο υπολογισμός του εύρους χωματουργικών εργασιών (εκχέρσωση, εκσκαφών και επιχωματώσεων) αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές παραμέτρους υπολογισμού και εκτίμησης των επιπτώσεων, οι οποίες πρέπει να συνυπολογιστούν με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια».

Εκ μέρους των «Φίλων του Ακάμα», ο Κυριάκος Τσιμίλλης είπε ότι η έρευνα του Υπουργείου με δέσμευση την επαναξιολόγηση, δεν αναφέρεται στον σκοπούμενο στόχο του έργου. «Αυτοί οι δρόμοι θα έπρεπε να εξυπηρετούν ανάγκες διακίνησης μόνο με μικρά λεωφορεία του πάρκου και όχι με ενθάρρυνση της προσπέλασης εκατοντάδων ιδιωτικών αυτοκίνητων για τα οποία δημιουργήθηκαν και 658 θέσεις στάθμευσης». Έθεσε, επίσης, το ζήτημα της περίληψης στη νομοθεσία του όρου «Εθνικό Πάρκο» που από μόνο του θα έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς προστατεύεται μια ιδιαίτερη περιοχή, σαν τη χερσόνησο του Ακάμα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Τα έκαναν όλοι θάλασσα

«Δεν σημαίνει επειδή ο Ακάμας είναι κοντά στη θάλασσα έπρεπε να πούμε ότι θα γίνει οικόπεδα», ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής κατά τη διάρκειας της συζήτησης, θέλοντας, προφανώς, να στείλει το μήνυμα ότι ο στόχος της ανάπτυξης του οδικού δικτύου δεν είναι να δοθούν αναπτυξιακά δικαιώματα στους κατοίκους. Ωστόσο, αυτό που παρακολουθούμε εδώ και περισσότερο από έναν μήνα και επιβεβαιωνόμαστε κάθε φορά που συζητείται το θέμα, είναι ότι όλα έγιναν κυριολεκτικά «θάλασσα». Κυβέρνηση, Υπουργεία, Τμήματα Δασών και Περιβάλλοντος, μηχανικοί και εργολάβοι τα έκαναν όλοι θάλασσα. Ακόμα και η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει. Άλλα δηλώνει ο Πρόεδρος, άλλα ο Υπουργός και άλλα πράττει το Υπουργείο του…