Ελεύθερη πτώση σημειώνει η Κύπρος στα αποτελέσματα της διεθνούς αξιολόγησης PISA του ΟΟΣΑ. Το 61% των 15χρονων είναι χωρίς δεξιότητες στην Κατανόηση Κειμένου, το 53% χωρίς δεξιότητες στα Μαθηματικά και το 52% χωρίς δεξιότητες στη Φυσική Επιστήμη.

Η χώρα μας έλαβε 418 μονάδες στα Μαθηματικά, ενώ ο μέσος ορός της PISA 472. Την Κύπρο προσπερνούν στο εν λόγω πεδίο 47 χώρες. Βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με Μολδαβία και Βουλγαρία, έπονται 32.

Στις Φυσικές Επιστήμες έλαβε 411 μονάδες, ενώ ο μέσος όρος της PISA είναι 480. Την Κύπρο προσπερνούν 51 χώρες. Βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με 9 χώρες, ένω 20 έπονται.

Στην Κατανόηση Κειμένου έλαβε 381 μονάδες, ενώ ο μέσος όρος της PISA είναι 468. Την Κύπρο προσπερνούν 61 χώρες, τρεις βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, 16 έπονται.

Αθηνά Μιχαηλίδου: Τα αποτελέσματα δεν ικανοποιούν κανένα

Σηκώνει μανίκια η Αθήνα Μιχαηλίδου, η οποία λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι “τα αποτελέσματα δεν ικανοποιούν κανένα. Τα αποτελέσματα της Κύπρου είναι πολύ χειρότερα από άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αν και με αυτά δεν ταρακουνηθούμε, τότε δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει. Το εκπαιδευτικό σύστημα χρήζει αλλαγής”, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι είναι προσκολλημένο στη ξερή γνώση.

Εξέφρασε την πρόθεση να δοθεί έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, την αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων, των διδακτικών προσεγγίσεων, των συστημάτων αξιολόγησης μαθητών και εκπαιδευτικών.