Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού δυο ΕΛΔΥΚάριων το βράδυ της Κυριακής, από περίπου 15 άτομα στο δάσος της Αθαλάσσας.

Με τα στοιχεία και τα λεγόμενα τους οι δύο δεν ρίχνουν φως στην υπόθεση και το ΤΑΕ Λευκωσίας που ανέλαβε τη διερεύνηση, προσπαθεί να διαλευκάνει τις συνθήκες μέσα από τα όσα κατέθεσαν ή θα καταθέσουν οι δύο τραυματίες αλλά και άλλες ανεξάρτητες μαρτυρίες.

Οι δύο εθνοφρουροί της ΕΛΔΥΚ ανέφεραν στην Αστυνομία ότι γύρω στις 7.30 χθες το βράδυ ενώ επέστρεφαν με πολιτική περιβολή από το Mall of Cyprus, όπου είχαν πάει για να περάσουν την έξοδό τους, στη μονάδα τους που βρίσκεται στο δάσος Αθαλάσσας, ξαφνικά δέχθηκαν ομαδική επίθεση από 15 πρόσωπα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όπως αναφέρουν, οι άγνωστοι ήταν μελαμψοί, ωστόσο, δεν αναφέρουν κατά πόσο ήταν Κύπριοι ή αλλοδαποί.

Ο ένας εθνοφρουρός φέρει εξωτερικές κακώσεις και πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο, ενώ ο άλλος υπέστη κάταγμα κάτω γνάθου και παρέμεινε για νοσηλεία. Οι δύο τραυματίες δήλωσαν άγνοια για τους λόγους της επίθεσης.

Για το περιστατικό ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης ζήτησε και ενημερώθηκε από την Αστυνομία, ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία ως προς τους λόγους και ποιοι ξυλοκόπησαν τους δυο Έλληνες φαντάρους.

Αναμένεται μετά την ανάρρωση του δεύτερου, που κρατείται στο νοσοκομείο, να δώσει γραπτή κατάθεση για να φανεί κατά πόσον αναγνώρισε κάποιον από τους επιτιθέμενους.