Ένοχος κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας 69χρονος Ελληνοκύπριος, για ακατονόμαστες άσεμνες πράξεις έξω από δημοτικό στη Λάρνακα, την ώρα, μάλιστα, που οι μαθητές προσέρχονταν στο σχολείο. Έπειτα από ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος κρίθηκε την Παρασκευή ένοχος σε δύο κατηγορίες για άσεμνες πράξεις.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος αντέδρασε έντονα, έσκισε την απόφαση και έβρισε τον δικαστή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Επεισοδιακή ήταν και η σημερινή (24/1) διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που ήταν ορισμένη για την επιβολή ποινής. Ο κατηγορούμενος, που εμφανίζεται χωρίς δικηγόρο, αντιδρούσε και διαφωνούσε με την απόφασή, με αποτέλεσμα η διαδικασία ν’ αναβληθεί και να οριστεί εκ νέου για τις 31 Ιανουαρίου.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24 Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου του 2022 έξω από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας. Κύρια μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης ήταν σχολική τροχονόμος, η οποία κατέθεσε πως είχε δει αρκετές φορές τον 69χρονο να προβαίνει σε ανομολόγητες άσεμνες πράξεις έξω από το σχολείο. Η Αστυνομία τον εντόπισε στις 8 Δεκεμβρίου του 2022, έπειτα από ακόμη μία καταγγελία της σχολικής τροχονόμου, η οποία κατέθεσε πως την ίδια ημέρα στις 07:30 το πρωί, την ώρα που οι μαθητές προσέρχονταν στο σχολείο, είδε τον 69χρονο να προβαίνει στις ίδιες άσεμνες πράξεις, κάτι που έκανε και 15 ημέρες προηγουμένως. Κατέθεσε ακόμη πως είχε δει και άλλες φορές τον εν λόγω άνδρα να βρίσκεται έξω από το σχολείο.

 Ο κατηγορούμενος κατά την αντεξέτασή του από το εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Γιώργο Σταύρου, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως περνά συχνά πεζός από το δημοτικό σχολείο επειδή δεν έχει αυτοκίνητο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι το σχολείο είναι σε κεντρικό σημείο και πως σε περίπτωση που είχε κάνει όσα του καταλογίζονται θα τον έβλεπαν και άλλα πρόσωπα και θα έβγαζαν βίντεο.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο έκρινε ως αξιόπιστη μάρτυρα τη σχολική τροχονόμο και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, αναφέροντας πως επέδειξε μια «μη κοινωνικά αποδεκτή και ηθικά αισχρή συμπεριφορά η οποία προσβάλλει τη δημόσια αιδώ και ως τέτοια συνιστά ποινικά κολάσιμη άσεμνη πράξη».