Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου μεταφέρθηκαν τα δύο από τα τρία παιδιά που εντοπίστηκαν λιπόθυμα σε βάρκα με δεκάδες μετανάστες που έπλεε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Τα τρία παιδιά μαζί με έναν ενήλικο είχαν μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις τους με ελικόπτερα στα Νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λάρνακας. Έπειτα από την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας τους κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους των δύο στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται ως σοβαρή. Αυτήν την στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του philenews νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία συνολικά 10 μετανάστες, 6 ανήλικοι και 4 ενήλικοι.

Πέραν από τα δύο παιδιά που βρίσκονται στο Μακάρειο, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λάρνακας 4 ενήλικες και 1 παιδί, ενώ 2 άλλα παιδιά τυγχάνουν νοσηλείας στην παιδιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Οι υπόλοιποι μετανάστες βρίσκονται στη μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού ανακτήσουν τις δυνάμεις τους αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές στη βάρκα που εντοπίστηκε τα ξημερώματα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο επέβαιναν 62 άτομα Συριακής καταγωγής, που ξεκίνησαν από το Λίβανο για τις ακτές της Κύπρου στις 18 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως η βάρκα εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και πως για τη διάσωση των μεταναστών στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης από το ΚΣΕΔ.