Για άλλη φορά το επιχειρησιακό πλάνο που καταρτίστηκε τόσο από την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, σε σχέση με το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα – ΑΕΛ, απέτυχε παταγωδώς. Παρά το γεγονός ότι επιστρατεύτηκαν 340 μέλη της Δύναμης, εντούτοις, το σχέδιο δράσης της Αστυνομίας διαλύθηκε πριν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή.

Από τα όσα καταγράφονται στην πόλη της Λεμεσού αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά ή τουλάχιστον κάπου στην πορεία, χάνεται η επιχειρησιακή ικανότητα της Δύναμης, στο να επιβάλει την τάξη με άμεσες ενέργειες.Τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο μέσα σε λίγα λεπτά θύμιζαν τα όσα καταγράφηκαν κατά την πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό που έλαβε χώρα την 1η Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Επίχωσης.

Το επιχειρησιακό πλάνο τότε περιλάμβανε πρόνοια για τα πάντα και απέδιδε με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση σε σχέση με την εκδήλωση, η οποία είχε αξιολογηθεί ως υψηλού κινδύνου. Εντούτοις, η διαμαρτυρία μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξή της, μετατράπηκε σε επιδρομή βανδάλων. Επικεφαλής αξιωματικός ο οποίος επέβλεπε την όλη επιχείρηση στη διαμαρτυρία, ήταν ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων. Το ίδιο πρόσωπο το οποίο ήταν υπεύθυνος αξιωματικός του προχθεσινού αγώνα και ο οποίος ενημέρωσε τους διαιτητές του παιχνιδιού ότι Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια για τη διεξαγωγή του αγώνα. Παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν, παρά τα μέτρα που λήφθηκαν, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, κουμάντο έκαναν οι χούλιγκανς.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στην τηλεοπτική εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ότι υπήρχαν πληροφορίες εδώ και δέκα ημέρες για επεισόδια. «Ανέμενα πως όλοι οι εμπλεκόμενοι θα ενημέρωναν τους ταραξίες τους ότι δεν θα ανέχονταν την υλοποίηση των πληροφοριών», δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε δύσκολη την ψεσινή κατάσταση στο στάδιο «Αλφαμέγα», παρά το ότι καταστρώθηκε ειδικό πλάνο από την Αστυνομία στη βάση των πληροφοριών που υπήρχαν.

Το όσα εκτυλίχθηκαν στο στάδιο είχαν συμβεί και στον τελευταίο αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο στις 4 Δεκεμβρίου 2022. Η σφυρίχτρα του Ιταλού διαιτητή στο ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ δεν ακούστηκε ποτέ. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ και σημαδεύτηκε με σοβαρά επεισόδια εντός και εκτός του γηπέδου. Ευτύχημα ήταν που και τότε δεν θρηνήσαμε θύματα ενώ στον απολογισμό των όσων έγιναν, καταγράφηκε ο τραυματισμός ενός αστυνομικού, ζημιές σε οχήματα και υποστατικά πέριξ του γηπέδου καθώς και ζημιές στις κερκίδες του Τσιρείου.