Σε κλίμα βαθιά συγκίνησης και με τιμώμενο πρόσωπο τη Χαρίτα Μάντολες, πραγματοποιήθηκε ,   μουσικό -ποιητική  βραδιά  με τίτλο «Γυναίκα, Πατρίδα και Φως».

Παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα η Χαρίτα Μάντολες ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι «ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να διεκδικούμε το δίκαιο μας,  γιατί διαφορετικά  τι θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας ».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Κύπρια γυναίκα του 1974,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και στο  πλαίσιο των δράσεων του ραδιοφώνου, για τα 50 χρόνια από την  τουρκική εισβολή. Τιμώμενο πρόσωπο  ήταν η  Χαρίτα Μάντολες.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως«μέσα από αυτό τον αγώνα  γεννήθηκαν εμβληματικές προσωπικότητες όπως η Χαρίτα Μάντολες, που  έγραψε τη δική της ιστορία. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση στο πρόσωπο της Χαρίτας, τιμά όλες τις γυναίκες που εξακολουθούν να μάχονται αλλά και όλες  εκείνες, που έφυγαν με τον αλύτρωτο τον  πόθο της δικαίωσης για τους δικούς τους ανθρώπους».

Η  χθεσινοβραδινή εκδήλωση, διανθίστηκε με αρχειακό υλικό του ΡΙΚ, από τους αγώνες  των γυναικών της Κύπρου ενάντια στην τουρκική κατοχή, δραματοποιημένη αφήγηση από τις Αθηνά Βιολάρη και Γιάννα Λευκάτη, ποίηση, χορευτικό δρώμενο  από την Άννα Κκαιλή καθώς και   καλλιτεχνικό πρόγραμμα  από τις  Καίτη Οικονομίδου, Χρυσάνθη Σχίζα και Αννίτα Κωνσταντίνου . Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Μαρίνα Χαραλάμπους και την ευθύνη της οργάνωσης και καλλιτεχνικής διεύθυνσης ο Χρήστος Φιλίππου.