Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η εκφόρτωση στη Γάζα των σχεδόν 200 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, συγκεκριμένα τρόφιμα, που μετέφερε το πλοίο της μη-κυβερνητικής οργάνωσης “Open Arms” από τη Λάρνακα.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, η εκφόρτωση ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και το Open Arms αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο.

Το “Open Arms”, σε συνεργασία με την ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK), ξεφόρτωσε 200 τόνους ρύζι, αλεύρι, πρωτεΐνες και άλλα είδη τροφίμων, που έφτασαν δια θαλάσσης νωρίτερα σήμερα.

Το δεύτερο πλοίο της WCK, ετοιμάζεται να αποπλεύσει από την Κύπρο με εκατοντάδες επιπλέον τόνους τροφίμων. Οι προετοιμασίες, όπως είπε ο κ. Γκότσης, συνεχίζονται και αναμένεται να αναχωρήσει είτε σήμερα ή αύριο.

Όπως ανέφερε στην πλατφόρμα Χ, ο Χουάν Καμίλο του WCK, που βρίσκεται στη Λάρνακα, η ομάδα φορτώνει το δεύτερο πλοίο που θα σταλεί στη Γάζα με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μεταξύ των εκατοντάδων τόνων βοήθειας υπάρχουν παλέτες με χουρμάδες που έχουν πνευματική σημασία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

ΚΥΠΕ