Συνολικά 15 «κατηγορίες» περιλαμβάνει το οπλοστάσιο της Νομικής Υπηρεσίας, δια των οποίων ζητείται  παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον ισχυρισμό της επίδειξης εκ μέρους του ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία, βεβαίως, πρέπει να αποδειχθεί ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ανάμεσα σε άλλα, η Νομική Υπηρεσία ισχυρίζεται ότι «ένεκα της συμπεριφοράς του Οδυσσέα Μιχαηλίδη προκαλείται διάβρωση της εμπιστοσύνης του κοινού προς τους θεσμούς αφού εργολαβικά προσπαθεί να αλλοιώσει  ή και να διαστρεβλώσει την εικόνα των θεσμών στα μάτια των πολιτών».

Οι συνέπειες, προστίθεται, είναι καταστροφικές και για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δεδομένου ότι οι ελεγχόμενοι θεσμοί/αξιωματούχοι είναι εύλογα πεπεισμένοι ότι ο Γενικός Ελεγκτής τους έχει στοχοποιήσει και τηρεί στάση απρεπή ή εχθρική προς τα συμφέροντα των ιδίων και κατ’ επέκταση των υπηρεσιών/οργανισμών που ο Γενικός Ελεγκτής έχει αρμοδιότητα να ελέγξει, αφού με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του έχει απωλέσει την φαινομενική αλλά και την πραγματική αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία που έπρεπε να  τον διακρίνει κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.

Περαιτέρω, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «η  κατ’ εξακολούθηση αμφισβήτηση του Γενικού Ελεγκτή για τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα και τα έμμεσα και άμεσα σχόλια του τείνουν να τον εξυβρίσουν και να τον επηρεάσουν κατά την εκτέλεση τω καθηκόντων του, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εξουσία διακοπής ποινικών διώξεων προς το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη του κοινού προς τον κορυφαίο νομικό λειτουργό του κράτους.

Κεντρικό σημείο του “κατηγορητηρίου” αποτελεί η υποθεση καταγγελίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στην Αρχή κατά της Διαφθοράς. Αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι ο Γενικός Ελεγκτής προώθησε καταγγελία αγνώστου στην Αρχή κατά της Διαφθοράς και επέλεξε να δημοσιοποιήσει το γεγονός της καταγγελίας  με εκτεταμένο τρόπο, με πρόδηλο στόχο να απαξιώσει, στοχοποιήσει, εκθέσει και διασύρει τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, φανερώνοντας επίσης πως ο Γενικός Ελεγκτής γνώριζε τον δήθεν άγνωστο όσο και τα κίνητρά του.

Το «κατηγορητήριο» μέσω του οποίου εγκαλείται  ο Γενικός Ελεγκτής αναπτύσσεται σε 124 σελίδες και, σύμφωνα με πληροφορίες του “Φ”, ανάμεσα στα σημεία περιλαμβάνονται και τα εξής:

Η προώθηση από την Ελεγκτική Υπηρεσία της γνωστής υπόθεσης του Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιαννάκη Γιαννάκη τη στιγμή που ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας του είχε υποδείξει να την παραπέμψει στην Αστυνομία, χωρίς δική του (του Οδυσσέα Μιχαηλίδη) διερεύνηση. Η ενέργεια αυτή του Γενικού Ελεγκτή θεωρήθηκε ανάρμοστη συμπεριφορά.

-Το γεγονός ότι η αδελφή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη παρακολουθεί την Ομάδα Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή στο facebook.

-Η ενασχόληση του με το θέμα των πολλαπλών συντάξεων και ότι υπέδειξε στο Γενικό Λογιστήριο ότι το γεγονός πως ακούει τον Γενικό Εισαγγελέα (στον χειρισμό του θέματος) ουσιαστικά παρανομεί.

-Το παράδειγμα που έφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης στο ραδιόφωνο  (για τις πολλαπλές συντάξεις) αναφέροντας ότι μελλοντικά  ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θα λαμβάνει σύνταξη πρώην υπουργού ενώ θα είναι Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, κρίθηκε  ότι αποδεικνύει μένος και κατ’ επέκταση ανάρμοστη συμπεριφορά. Υποδεικνύεται δε, πως ενώ υπήρχαν και άλλοι αξιωματούχοι, έγινε αναφορά στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Σημειώνεται, ότι τις δηλώσεις δεν έκανε ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

-Γίνεται επίσης επίκληση σε tweets του γιού του Γενικού Ελεγκτή τα οποία θεωρούνται «κολάσιμα».

-Η ενασχόληση του Γενικού Ελεγκτή με το θέμα της πρόσληψης συμβούλου για την επέκταση της σύμβασης των αεροδρομίων για πέντε χρόνια,  χωρίς πιστώσεις, και η όλη στάση του κρίθηκε επίσης μεμπτή.

-Το γεγονός ότι ασχολήθηκε με τα εξώδικα και η κριτική που άσκησε επειδή η Αστυνομία δεν του παραχωρούσε στοιχεία με σκοπό να διενεργήσει έλεγχο.

-Η ενασχόληση του με θέματα του υπουργείου Άμυνας.

-Το γεγονός ότι δεν καταδίκασε την Ομάδα Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή (δηλαδή του ιδίου) όταν αυτή ασκούσε κριτική στη Νομική Υπηρεσία.

-Στο γεγονός ότι ενώ με τον τέως Γενικό Εισαγγελέα διατηρούσε καλές σχέσεις, με τον νυν όχι.