Σαφείς αιχμές κατά των εν αργία μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ αλλά και κατά του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα άφησε στο κύρηγμά του ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, στη θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Ο Κύκκου Νικηφόρος, σημείωσε μεταξύ άλλων σε ότι δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε ορισμένους επίορκους μοναχούς.

Εξάλλου, υπέδειξε, δεν στάθηκαν στο ύψος τους και με τις παρεκτροπές τους σκανδαλίζουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και δίνουν δυστυχώς την ευκαιρία σε εκείνους που λέγουν πως είναι τάχα Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι χειρότεροι εχθροί της, τους αιρετικούς. Παρουσιάζονται ως σκανδαλισμένοι χριστιανοί στόχο όμως έχουν τη ξεθεμελίωση και την απόρριψη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είπε.

«Στην κατεδάφιση αυτή συμβάλλουν δυστυχώς και οι αντιμαχόμενοι στην όλη υπόθεση κληρικοί που καθημερινά τροφοδοτούν τα ΜΜΕ με νέες σκανδαλώδεις πληροφορίες του δαιμονικού αυτού σκανδάλου που συνταράσσει την Εκκλησία μας.

Τα ΜΜΕ, που μόνο τα σκάνδαλα εκλύουν την όσφρηση και την όρασή τους, που δεν ασχολούνται με την Εκκλησία παρά μόνο όταν πρόκειται να ελέγξουν σκάνδαλα, εν είδει τηλεοπτικού σήριαλ, τα προβάλλουν τμηματικά και καθημερινά στις οθόνες των τηλεοράσεων, για να είναι πιο δραστικό το δηλητήριο και να πλήξει πιο αποτελεσματικά την Εκκλησία μας.

Η Εκκλησία έχει τους μηχανισμούς και τη δύναμη να επιτύχει την αυτοκάθαρσή της, να θεραπεύσει τις πληγές της με τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων σκανδαλισμού. Δεν χρειάζεται τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές που στόχο έχουν να παρασύρουν τον λαό μας στην άρνηση της Ορθοδοξίας, την κατεδάφιση της Εκκλησίας, αποσιωπώντας εσκεμμένα το έργο της» κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα από το 2:48:45