Συνεχίστηκε χθες η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης αναφορικά με το θάνατο του δικαστή Κώστα Σατολιά έπειτα από καταγγελία της οικογένειας για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου παρουσιάστηκαν η λειτουργός του τμήματος ΚΕΜ, η οποία την επίδικη ημερομηνία 9 Ιουνίου 2018 ήταν υπεύθυνη να απαντά τις επείγουσες κλήσεις στους αριθμούς επείγουσας ανάγκης 112 και 119.

Η εν λόγω μάρτυρας μετά από αντεξέταση που έτυχε από τον δικηγόρο της οικογένειας, Ηλία Σατολιά, παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στις εισερχόμενες κλήσεις που γίνονται στους αριθμούς επείγουσης ανάγκης, καθώς και ότι μετά το επίδικο περιστατικό και μέχρι και σήμερα γίνονται προσπάθειες επίλυσης του.

Πέραν της ανωτέρω αναφερόμενης μάρτυρας, ενώπιον του Θανατικού Ανακριτή, παρουσιάστηκε και ο ένας εκ των δύο νοσηλευτών που κλήθηκαν να ανταποκριθούν στο περιστατικό κατά την επίδικη ημερομηνία. Ο νοσηλευτής ενόρκως ανέφερε ότι δεν τηρήθηκε επακριβώς το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, με τον δικηγόρο Ηλία Σατολιά να επισημαίνει ότι αν αυτό συνέβαινε πιθανόν ο Δικαστής να βρισκόταν μέχρι και σήμερα εν ζωή.

Η διαδικασία θα συνεχισθεί με την κλήτευση και άλλων μαρτύρων.