Πνίγει την Κύπρο η σκόνη, με τους σταθμούς ελέγχου ποιότητας του αέρα να βρίσκονται στα κόκκινα σε πολλές περιοχές λόγω υψηλής συγκέντρωσης σωματιδίων.

Όπως ανέφερε στο philenews o μετεωρολόγος Ανδρέας Χατζηγεωργίου, σταδιακά από αργά το βράδυ η σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί, ώστε αύριο το πρωί ο ουρανός να έχει καθαρίσει. Ωστόσο, ένα νέο επεισόδιο σκόνης αναμένεται να μας επηρεάσει το Σάββατο, στη μέση ατμόσφαιρα.

«Πρόκειται για κύμα σκόνης που δημιούργησε ένα χαμηλό βαρομετρικό στη περιοχή της βόρειας Αφρικής, το οποίο μεταφέρθηκε σε εμάς από ένα δυτικό ρεύμα αέρα», είπε και διευκρίνισε ότι «οι μετρήσεις είναι σε κόκκινο και πορτοκαλί επίπεδο. Στο αεροδρόμιο, όπου βρισκόμαστε, έχουμε αισθητά μειωμένη ορατότητα. Συνήθως φτάνει στα 15 – 20 χλμ, ενώ τώρα λόγω σκόνης βρίσκεται στα 3 χλμ».

Όσον αφορά γενικά τον καιρό, ανέφερε ότι από αύριο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται αργά το απόγευμα του Σαββάτου να δώσουν βροχές ή και καταιγίδα. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες