Στο Τμήμα Μεταλλείων ρίχνει την ευθύνη η κοινότητα Αστρομερίτη για το γεγονός ότι κατατέθηκαν στο λογαριασμό της €81.115 που ανήκαν στην κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς.

Όπως ανέφερε στο philenews ο κοινοτάρχης Αστρομερίτη κ. Άρης Κωνσταντίνου, η Υπηρεσία Μεταλλείων ενημέρωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο ότι τα συγκεκριμένα χρήματα προορίζονταν για την Κοκκινοτριμιθιά μερικούς μήνες μετά το έμβασμα. Στο μεταξύ, τα χρήματα διατέθηκαν για αντιπλημμυρικά και άλλα έργα ανάπτυξης, οπόταν η κοινότητα Αστρομερίτη δεν είχε τη δυνατότητα να τα επιστρέψει όλα αμέσως, γι’ αυτό, σε συνεννόηση και με το Τμήμα Μεταλλείων, τα χρήματα επεστράφησαν σταδιακά στην κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς.

Το μπέρδεμα έγινε επειδή και οι δύο κοινότητες  είχαν να παίρνουν  δικαιώματα από λατομεύσεις που έγιναν στο πλαίσιο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κοκκινοτριμιθιάς – Αστρομερίτη και των οποίων δικαιούχος ήταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς.

Όπως ανέφεραν στο philenews τόσο ο κοινοτάρχης Αστρομερίτη όσον και ο κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς, όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα υπήρξε συνεννόηση και διευθετήθηκε η επιστροφή των χρημάτων και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εκκρεμότητες.

Και οι δυο κοινοτάρχες διαβεβαίωσαν πως το λάθος δεν έγινε εξ υπαιτιότητας της μιας ή της άλλης κοινότητας αλλά επρόκειτο για μπέρδεμα το οποίο και αντιμετωπίστηκε.

Όπως έγραψε το philenews, αναφορά στο λάθος έμβασμα των €81.115 γίνεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή. Σε αυτήν αναφερόταν πως η Υπηρεσία Μεταλλείων έμβασε εκ παραδρομής στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αστρομερίτη ποσό ύψους €81.115, το οποίο αφορούσε σε δικαιώματα από λατομεύσεις που έγιναν στο πλαίσιο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κοκκινοτριμιθιάς – Αστρομερίτη  και των οποίων δικαιούχος ήταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς. Στην έκθεση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν επιστράφηκε για να διορθωθεί το λάθος. Με τις δηλώσεις των δύο κοινοταρχών, όμως, το θέμα ξεκαθαρίζει.