Εκπληκτικό. Η κοινότητα Αστρομερίτη οικειοποιήθηκε χρήματα που ανήκαν στην Κοκκινοτριμιθιά και ουδέποτε τα επέστρεψε.

Σχετική αναφορά υπάρχει στην τελευταία έκθεση του Γενικού Ελεγκτή η οποία καλύπτει τα τελευταία χρόνια και σε αυτήν καταγράφεται ότι:

Τον Ιανουάριο του 2009, η Υπηρεσία Μεταλλείων έμβασε εκ παραδρομής στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αστρομερίτη ποσό ύψους €81.115, το οποίο αφορούσε σε δικαιώματα από λατομεύσεις που έγιναν στο πλαίσιο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κοκκινοτριμιθιάς – Αστρομερίτη  και των οποίων δικαιούχος ήταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς.

Παρόλο που η Υπηρεσία Μεταλλείων, με επιστολή της ημερομηνίας 23.6.2009 ζήτησε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αστρομερίτη την επιστροφή του πιο πάνω ποσού, με σκοπό να σταλεί στον δικαιούχο, εντούτοις, το ποσό δεν επιστράφηκε.

Η Υπηρεσία Μεταλλείων, για κάλυψη της οφειλής της προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς, εμβάζει σε αυτό τα δικαιώματα από λατομεύσεις που αφορούν το Κοινοτικό Συμβούλιο Αστρομερίτη. Με τον τρόπο αυτό εμβάστηκε από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς, ποσό ύψους €45.260.

Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, το υπό αναφορά υπόλοιπο δεν παρουσιάζεται στις οικονομικές καταστάσεις του Συμβουλίου για τα υπό έλεγχο έτη.

Το υπόλοιπο στις 31.12.2013 δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί.