Άμεση ήταν η αντίδραση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού μετά την έκδοση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας στη Λεμεσό, στο οποίο διαπιστώνεται πλέον ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου οφείλεται σε στραγγαλισμό.

Ο ιατροδικαστής έδωσε οδηγίες στη δικηγόρο του Αντριάνα Κλαΐδη, όπως προχωρήσει και προσβάλει το πόρισμα με σκοπό την ακύρωσή του.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι θα καταχωρηθεί αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για την έκδοση προνομιακού εντάλματος τύπου σερτιοράρι, με το οποίο να ζητείται ακύρωση του σημερινού πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας.

Ο κ. Σταυριανός ήταν ο τότε κυβερνητικός ιατροδικαστής ο οποίος είχε διενεργήσει αυτοψία μαζί με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους στη σκηνή και μετέπειτα νεκροτομή στη σορό του άτυχου Θανάση, όπου αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του 26χρονου εθνοφρουρού οφειλόταν σε πτώση από ύψος και παρέπεμπε σε αυτοκτονία, αποκλείοντας την πιθανότητα δολοφονίας.

Ο ιατροδικαστής συνεχίζει να υποστηρίζει την εξ αρχής θέση του ότι ο θάνατος του Θανάση δεν οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια, εξ ου και η αντίδρασή του στο πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας.

Σημειώνεται ότι η θανατική ανακρίτρια δεν είχε επιτρέψει την κατάθεση του κ. Σταυριανού κατά τη διάρκεια της θανατικής ανάκρισης, ενώ στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών Μάτσα – Αλεξόπουλου, επιρρίπτονταν ευθύνες για παράλειψη καθήκοντος στον ιατροδικαστή καθώς και τριών αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.  

Παρενθετικά αναφέρεται ότι και το ΕΔΑΔ σε απόφασή του διαπίστωσε ότι υπήρξε ελλιπής διερεύνηση της υπόθεσης και επιδίκασε αποζημιώσεις στην οικογένεια.