Ενα αλλόκοτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ τη Παρασκευής, κατα την διάρκεια εγκαινίων παιδότοπου των Πάνω Πολεμιδιών. Ιερέας έχοντας μαζί του τα δύο ανήλικα παιδιά του, για άγνωστο λόγο τα έβαλε με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο μέρος τους οποίους εξύβριζε. Πλέον ο πάτερ είναι αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Όπως πληροφορείται το Philenews, το περιστατικό σημειώθηκε γυρω στις 20:10 χθες βράδυ όταν μέλος του ΟΠΕ Λεμεσού ενώ βρισκόταν στη είσοδο του προαύλιου χώρου της εκδήλωσης και εκείνη των ώρα αναχωρούσε ο κόσμος αφού είχαν ολοκληρωθεί τα εγκαίνια, αντιλήφθηκε πάτερ της εκκλησίας ο οποίος φορούσε ράσα, συνοδευόμενος από δύο ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία ενστολων αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο της εκδήλωσης, άρχισε να καταφέρετε εναντίον της Αστυνομίας, φωνάζοντας μεγαλοφώνως και προκλητικά, ξεστόμιζοντας τις φράσεις “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, είστε άχρηστοι”, απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Απο τις φωνές και την συμπεριφορά του ιερωμένου, προκλήθηκε ανησυχία. Τότε μέλοι του ΟΠΕ Λεμεσού προσέγγιζαν τον ιερέα και του υπέδειξαν την αστυνομική τους ταυτότητα, καθότι βρίσκονταν με πολιτική περιβολή. Ο ιερέας όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ενημερώθηκε για τα αδικήματα που διέπραττε, δηλαδή της δημόσιας εξύβρισης και της ανησυχίας. Αφού του ζητήθηκαν τα στοιχεία του, αυτός αρνήθηκε να συμμορφωθεί ενώ οι Αστυνομικοί δεν προχώρησαν στην σύλληψη του λόγω της ιδιαιτερότητας της εκδήλωσης καθώς σε αυτή βρίσκονταν περίπου 700 άτομα κυρίως παιδια, γυναίκες και επίσημοι. Όπως επίσης και γιατί ο ιερέας συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Να σημειωθεί ότι ο ιερέας αντί να συμμορφωθεί, συνέχιζε να εξυβρίζει τους αστυνομικούς λέγοντάς τους “είστε άχρηστοι”.

Να σημειωθεί ότι ο ιερέας κλήθηκε να παρουσιαστεί στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθει αργότερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για τα αδικήματα που διέπραξε. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιερέας παραδέχθηκε την προσβλητική και υβριστική συμπεριφορά κατά της Αστυνομίας.