Από την έντονη παρέμβαση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου, σημαδεύτηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, η οποία είχε προγραμματισμένο να προχωρήσει στην κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για την καλλιέργεια και χρήση ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο. Συγκεκριμένα πριν αρχίσει η συζήτηση ο βουλευτής, διαχωρίζοντας τη θέση του από τη θέση του κόμματός του, προειδοποίησε ότι εάν η Επιτροπή προχωρούσε στην προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ο ίδιος θα αποχωρούσε από την αίθουσα. 

Εξηγώντας τον λόγο της αντίδρασής του ο  Αδάμος Αδάμου προειδοποίησε πως «ως κοινωνία δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο» και σύνδεσε το όλο θέμα με την ανασφάλεια που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των πολιτών εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι φόνοι, οι ληστείες, η αυξημένη εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά που μαστίζουν την κοινωνία της Κύπρου δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιατρική κάνναβη και σε παιδιά

Εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του, όπως είπε, στην καλλιέργεια κάνναβης καθώς, όπως υποστήριξε «η Κύπρος δεν είναι έτοιμη να διαχειριστεί ένα τέτοιο θέμα. Δεν έχουμε ούτε τη φιλοσοφία, ούτε την εμπειρογνωμοσύνη για να διαχειριστούμε ένα τέτοιο μεγάλο θέμα», είπε. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υποστηρίζει «με σθένος τη χορήγηση της ιατρικής κάνναβης σε ασθενείς που την έχουν ανάγκη και όπως είπε υπάρχει μηχανισμός στο Υπουργείο Υγείας, ο οποίος εξετάζει τις περιπτώσεις και εκεί που ενδείκνυται η χορήγησή της, την εγκρίνει». 

Το ξέσπασμα του βουλευτή του ΑΚΕΛ προκάλεσε προβληματισμό στην Επιτροπή, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση από πλευράς των βουλευτών. 

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναβλήθηκε, όχι όμως εξαιτίας του κ. Αδάμου, αλλά επειδή οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες παρουσίασαν κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, για τις οποίες ωστόσο χρειάζεται η γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας.