Αίτημα για επανακλήτευση της βασικότερης μάρτυρος στη δίκη της Έφης Ηροδότου, η οποία δικάζεται για το θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου, προτίθεται να υποβάλει ο συνήγορός της.

Όπως δήλωσε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση, ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης προτίθεται να υποβάλει αίτημα για να καταθέσει εκ νέου η βασική μάρτυρας κατηγορίας Στέλλα Παναγιώτου, που ήταν το πρόσωπο που είδε τη σύγκρουση που επέφερε τον θάνατο του 17χρονου και μάλιστα ακολούθησε την οδηγό που ήταν η Έφη Ηροδότου.

Σύμφωνα με τη νομολογία, επιτρέπεται η επανακλήτευση μάρτυρα σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αφού δώσει την άδειά του το δικαστήριο. Αναμένεται επίσης η τοποθέτηση της Κατηγορούσας Αρχής, για το κατά πόσον θα φέρει ένσταση στο αίτημα ή θα δώσει τη συγκατάθεσή της. Πάντως η εκ νέου κλήτευση του ίδιου μάρτυρα γίνεται επί σημείων που ηγέρθησαν μετά στη δίκη και που η Υπεράσπιση δεν είχε την ευχέρεια να την αντεξετάσει στην κύρια κατάθεσή της.

Χθες η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής εισαγγελέας Αντιγόνη Μιχαήλ παρέδωσε στην άλλη πλευρά παραδεκτά γεγονότα που αφορούν στα αίτια θανάτου του 17χρονου, τον χρόνο από την πρώτη δίκη ώς την έφεση κ.ά. Λόγω κάποιων διευκρινίσεων, τα παραδεκτά γεγονότα θα δοθούν εκ νέου στην Υπεράσπιση αύριο.

Η συνέχιση της ακρόασης ορίστηκε για αύριο Μεγάλη Τετάρτη το πρωί. Η μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής έχει περατωθεί και θα αναμένεται η εξέλιξη, με την επανακλήτευση της κύριας μάρτυρος κατηγορίας. Στη συνέχεια η Υπεράσπιση θα μπορεί να καλέσει τους δικούς της μάρτυρες.