Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το πτώμα γυναίκας που εντοπίστηκε, προχθές, σε φρεάτιο του εγκαταλειμμένου λατομείου στο Μιτσερό.

Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια φαίνεται να ήταν η αιτία να έρθουν στο φως πληροφορίες για το πτώμα, γεγονός που πυροδότησε την ίδια ώρα έρευνες προς δύο κατευθύνσεις: 

– Στον εντοπισμό προσώπου με το οποίο συζούσε πριν από την εξαφάνισή της.
– Στον εντοπισμό της εξάχρονης κόρης της, η οποία επίσης είχε δηλωθεί ως εξαφανισθείσα, παράλληλα, με τη μητέρα της. 

Η Αστυνομία προχώρησε χθες, νωρίς το απόγευμα, στη σύλληψη 33χρονου, από τη Ρουμανία, ως ύποπτου για φόνο εκ προμελέτης, ενώ άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό της εξάχρονης. Εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν να βρίσκεται και αυτή στο φρεάτιο του μεταλλείου,γι’ αυτό και γίνονται ενέργειες για νέες έρευνες, ενώ εξετάζεται και το σενάριο να μη βρίσκεται στην Κύπρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αρνείται κάθε ανάμιξη με την υπόθεση του πτώματος ο 33χρονος

Οι έρευνες της Αστυνομίας γύρω από το πτώμα γυναίκας ασιατικής καταγωγής, που εντοπίστηκε τυχαία την Κυριακή, πήραν νέα τροπή, όταν τα ΤΑΕ Λευκωσίας και Λάρνακας συνεργάστηκαν. Ενώ τα πράγματα οδηγούνταν στο σκοτάδι και αναμένοντας τα αποτελέσματα DNA, αίφνης, ήρθε η πληροφορία από το ΤΑΕ Λάρνακας ότι πιθανόν να υπάρχει μια γυναίκα δηλωμένη ως ελλείπουσα, που ταιριάζει με το προφίλ της γυναίκας που βρέθηκε στο φρεάτιο.

Συγκεκριμένα, τόσο το ύψος της όσο και η ηλικία της, αλλά κυρίως ότι προερχόταν από ασιατική χώρα, οδηγούσαν σε γυναίκα που δηλώθηκε πέρσι τον Μάιο ως ελλείπουσα. Ανασύρθηκε ο φάκελός της και διαπιστώθηκε ότι την εξαφάνισή της, όπως και της κόρης της, είχε καταγγείλει στην Αστυνομία Λάρνακας, συμπατριώτισσά της. Αμέσως αναζητήθηκε η γυναίκα αυτή και όταν ανευρέθηκε, ζήτησε να δει κάτι προσωπικό της.

Το ΤΑΕ Λάρνακας επικοινώνησε με το ΤΑΕ Λευκωσίας, που διερευνά την υπόθεση και τότε έγινε αναφορά στα σκουλαρίκια που έφερε το θύμα.

Αυτά αναμίχθηκαν με άλλα σκουλαρίκια και επιδείχθηκαν στη Φιλιππινέζα, η οποία και τα αναγνώρισε ως αυτά που φορούσε η φίλη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιτσερό: Αναζητείται και η 6χρονη κόρη της γυναίκας

Σύμφωνα με όλες τις επιφυλάξεις, η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για την MARRY ROSE TIBURCIO, 38 ετών, από τις Φιλιππίνες, η οποία εξαφανίστηκε μαζί με την ανήλικη κόρη της, ηλικίας έξι ετών, στις 4/5/2018.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση ήταν ραγδαίες. Αναζητήθηκε το πρόσωπο με το οποίο συζούσε και σύμφωνα με μαρτυρίες πριν χωρίσουν τσακώνονταν τακτικά. Πρόκειται για Ρουμάνο, που διαμένει στη Λάρνακα, 33 ετών, ο οποίος αναζητήθηκε και του φόρεσαν χειροπέδες ως ύποπτο για φόνο εκ προμελέτης. Αυτός μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας και ανακρίνεται, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση. Ο ίδιος δηλώνει άγνοια, ενώ όπως ισχυρίστηκε, θεωρούσε ότι η πρώην συμβία του και το εξάχρονο παιδί τους βρίσκονται στο εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ανέμενε από την Αστυνομία για να ενημερωθεί πού βρίσκεται η οικογένειά του εδώ και ένα χρόνο.

Παρά τις εξελίξεις αυτές, η Αστυνομία είναι συγκρατημένη ως προς την ταυτότητα του θύματος, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ταυτοποίηση.

Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από αστυνομική πηγή, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ως προς την ταυτότητα της άτυχης γυναίκας, ωστόσο επιστημονικά δεν έχει ταυτοποιηθεί ούτε και αναγνωριστεί. Δεν αποκλείεται αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις, να ζητηθεί το DNA από τους δικούς της στις Φιλιππίνες, ώστε όταν σταλεί ηλεκτρονικά να γίνει ταύτιση με το δικό της. 

Παράλληλα, από την ώρα που οι υποψίες ότι το πτώμα ανήκει στην 38χρονη, στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός, αφού αυτή όταν εξαφανίστηκε βρισκόταν με την εξάχρονη κορούλα της. Οι υπόνοιες στράφηκαν και πάλι στον υγρό τάφο για τη μητέρα στο Μιτσερό.

Προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο, οι έρευνες οδηγήθηκαν στο φρεάτιο, οπόταν και η σκηνή αποκλείστηκε εκ νέου, χωρίς όμως να γίνουν οποιεσδήποτε έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», όπως είναι η κατάσταση του φρεατίου, είναι δύσκολο να κατέβουν δύτες και να προχωρήσουν σε έρευνες. Το φρεάτιο έχει βάθος, κατά μια πληροφορία πέραν των 100 μέτρων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει οποιαδήποτε προσπάθεια έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιτσερό: Τη σκότωσαν αλλού, την πέταξαν στο μεταλλείο (εικόνες)

Γι’ αυτό και η Αστυνομία κάλεσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασιστεί πώς μπορεί να αφαιρεθεί το νερό που υπάρχει σ’ αυτό. Όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η Πυροσβεστική δεν έχει τα μηχανήματα να αφαιρέσει από τόσο βάθος το νερό και θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι πριν επιχειρηθεί να κατέβει αντλία για άντληση των νερών σταδιακά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να αναζητηθεί ο μηχανικός του μεταλλείου, ώστε αν εντοπιστεί, να δώσει πληροφορίες για το φρεάτιο και κατά πόσον υπάρχει και άλλο με το οποίο να επικοινωνεί. Σήμερα αναμένεται ν’ αποφασιστεί ο τρόπος εκκένωσης του νερού για να διαπιστωθεί κατά πόσον το φρεάτιο έχει «καταπιεί» και άλλο πτώμα.

Έρευνες στη Ρουμανία

Η Αστυνομία αναμένεται ότι θα αποταθεί και στις ρουμανικές Αρχές για να διαπιστωθεί κατά πόσον η εξάχρονη που ελλείπει, μεταφέρθηκε στη χώρα και κατά πόσο βρίσκεται με τους οικείους του πατέρα της.

Σήμερα επίσης ο 33χρονος ύποπτος θα οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας για την έκδοση διατάγματος κράτησής του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από τον Αύγουστο το πτώμα

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία από γυναίκα ότι πέρσι τον Αύγουστο που είχε μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο για λήψη φωτογραφιών, είχε αντιληφθεί έντονη δυσωδία, η οποία εξερχόταν από το φρεάτιο, προφανώς επειδή τότε δεν υπήρχε νερό.

Η ίδια γυναίκα είχε μεταβεί στο σημείο και τον περασμένο Δεκέμβριο οπόταν και αντιλήφθηκε κάποιο αντικείμενο να επιπλέει, το οποίο εξέλαβε ως ζώο και δεν έδωσε περαιτέρω σημασία.  

Νωρίτερα χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είχε δηλώσει ότι προτεραιότητα των ανακριτών είναι η εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος. Όπως είπε, οι τομείς οι οποίοι έχουν καθοριστεί γενικότερα για διερεύνηση της υπόθεσης είναι η αξιολόγηση όλων των πληροφοριών και οι εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή για εντοπισμό μαρτυρίας ή και άλλων στοιχείων που μπορεί να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μια δεύτερη πτυχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, είναι τα αποτελέσματα εξειδικευμένων εξετάσεων, ιστοπαθολογικών και άλλων, που ενδεχομένως να βοηθήσουν τις έρευνες και το τρίτο που ουσιαστικά αποτελεί και προτεραιότητα είναι η εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται εξετάσεις και σε συνεργασία με άλλα τμήματα της Αστυνομίας και υπηρεσίες, όπως το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.