«Aπομονωμένο» στο αγκυροβόλιο της ΑΗΚ στο Βασιλικό, λόγω καιρικών συνθηκών, βρίσκεται πλοίο από τη Βενετία και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από την ιδιωτική εταιρεία VTS, όσον αφορά στις λιμενικές υπηρεσίες.  
 
Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Γιάννος Λακκοτρύπης στον Active και την εκπομπή «Ατζέντα», αρχικά  το πλοίο είχε ελλιμενιστεί στους Άγιους Θεοδώρους στον Ασπρόπυργο, όπου είχε επιβιβαστεί γιατρός και εξέτασε το προσωπικό, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι χαίρουν άκρας υγείας και λήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα.
 
Σημείωσε ότι το πλήρωμα δεν θα αποβιβαστεί από το πλοίο, κατόπιν υπόδειξης των υγειονομικών υπηρεσιών, εκτός αν προκύψει μεγάλη ανάγκη, ενώ και σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συμπληρωθεί από το προσωπικό και συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο αυτοπεριορισμού.
 
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έλαβε όλες τις διαβεβαιώσεις ότι το πλοίο μπορεί να διενεργήσει τις εργασίες του, ενώ οι πλοηγοί της εταιρείας έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή επιμόλυνσης.
 
Ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ότι το πλοίο θα παραμείνει στο Αγκυροβόλιο μέχρι το Σάββατο λόγω καιρικών συνθηκές.
 
 Πηγή: philenews/KYΠΕ