Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του ΡΙΚ να απαλλαγεί, με διάταγμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, από την ποινική υπόθεση, η οποία εκκρεμεί εναντίον του με κατηγορίες οι οποίες σχετίζονται με παραβάσεις του νόμου για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία.
 
Το ΡΙΚ προέβη σε νομικό διάβημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο επιδιώκοντας, ουσιαστικά, διάταγμα για τερματισμό της ποινικής υπόθεσης η οποία εκκρεμεί εναντίον του. Η βασική θέση η οποία προβλήθηκε από τους δικηγόρους του ΡΙΚ ήταν ότι «η έναρξη της εκδίκασης της ποινικής υπόθεσης θα είναι καταπιεστική για το ΡΙΚ, κάτι που αποτελεί μορφή κατάχρησης της διαδικασίας».
 
Το ΡΙΚ στήριξε το επιχείρημά του στο ότι εκκρεμούν παράλληλα δύο διαδικασίες με, ουσιαστικά, τα ίδια επίδικα ζητήματα. Από τη μια η ποινική υπόθεση και από την άλλη η αγωγή την οποία άσκησε η παραπονούμενη και μάρτυρας κατηγορίας, δημοσιογράφος, κ. Ευδοκία Λοΐζου, η οποία, ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από εγκεφαλίτιδα. Με την αγωγή αξιώνει αποζημιώσεις θεωρώντας υπαίτιο το ΡΙΚ για τη σοβαρή ασθένειά της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γολγοθάς 13 χρόνων για την Ευδοκία Λοΐζου
 
Το αίτημα για τερματισμό της ποινικής υπόθεσης εναντίον του, τέθηκε πρωτόδικα και απορρίφθηκε εξ ου και το ΡΙΚ έλαβε νομικό διάβημα στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την παρέμβασή του, θεωρώντας λανθασμένη την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου.
 
Η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία επιλήφθηκε της υπόθεσης, κ. Κ. Σταματίου, έκρινε πως δεν υπήρχε περιθώριο για έκδοση του διατάγματος που ζητούσε το ΡΙΚ για τερματισμό της ποινικής διαδικασίας. Με αναφορά σε σχετικές επί του θέματος αποφάσεις, υπέδειξε ότι «δεν μπορεί να λεχθεί πως έκδηλα και άνευ ετέρου στοιχειοθετείται κατάχρηση όταν ασκείται ποινική δίωξη, με στόχο την τιμωρία του αδικοπραγούντα, όταν προωθείται παράλληλα και αστική διαδικασία του ατόμου που, κατ’ ισχυρισμόν, έχει υποστεί τις συνέπειες της παρανομίας, για αποζημιώσεις. Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία σε τέτοιου είδους υποθέσεις και δεν θα μπορούσε η σωφρονιστική υφή του ποινικού δικαίου να εξαρτάται από το κατά πόσο έχει καταχωρηθεί αστική αγωγή για αποζημιώσεις που προκλήθηκαν από τις παράνομες ενέργειες του αδικοπραγήσαντα».
 
Καταληκτικά, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχε καν εκ πρώτης όψεως συζητήσιμη υπόθεση και απέρριψε το αίτημα του ΡΙΚ από το προκαταρκτικό στάδιο εξέτασης του νομικού διαβήματος.