Για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην καταβολή των αποχετευτικών τελών κάνει λόγο Ομάδα Δημοτών του Δήμου Στροβόλου. Δημότες καταγγέλλουν ότι σε συγκεκριμένες οδούς της περιοχής Ακροπόλεως, που υπάγεται στον Δήμο Στροβόλου, επιβλήθηκε χαμηλό αποχετευτικό τέλος για την περίοδο 1995-2000 μόνο, την ώρα που σε άλλες οδούς επιβάλλεται αρκετά υψηλό τέλος αποχέτευσης εδώ και 18 χρόνια, και σύμφωνα με την πληροφόρησή τους, το τέλος θα επιβάλλεται για ακόμη 17 χρόνια. Η εκπρόσωπος της Ομάδας Δημοτών, Μαρίνα Τελεβάντου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενο της απάντησης, που έλαβαν από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, όταν έθεσαν ενώπιόν του το ζήτημα, με επιστολή υπογεγραμμένη από 40 δημότες.
 
Η κ. Τελεβάντου υποστήριξε ότι στην απαντητική επιστολή του Συμβουλίου, δεν καταγράφεται σαφής απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν προς αυτό και τα οποία αφορούν «την άνιση μεταχείριση των κατοίκων και τη μη δίκαιη κατανομή και επιβολή αποχετευτικού τέλους», καθώς και «το ύψος του δανείου για σκοπούς κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος και το πώς έχει υπολογισθεί, έτσι ώστε άλλοι δημότες να έχουν πληρώσει μόνο για 5 χρόνια και άλλοι θα πληρώνουν για 35 χρόνια». 
 
 
Σημειώνεται ότι στην απαντητική επιστολή του, ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, Γιάννος Κουκουλαρίδης, επεσήμανε ότι «το αιτιολογικό της απόφασης του τότε Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας», για τερματισμό της επιβολής αποχετευτικών τελών από το 2002, σε συγκεκριμένες περιοχές της Λευκωσίας, μεταξύ των οποίων και περιοχές του Δήμου Στροβόλου, «βασίστηκε έπειτα από ειδική μελέτη και αξιολόγηση όλων των δεδομένων, περιλαμβανομένων και των χορηγιών προς το Συμβούλιο από την Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, του Ταμείου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο γεγονός ότι είχαν υπερκαλυφθεί και αποπληρωθεί πλήρως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες, τα συναφθέντα δάνεια και όλα τα προβλεπόμενα χρηματικά ποσά στο Αρθρο 30 (2) του περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμου του 1971 για αυτά τα μέρη του αποχετευτικού συστήματος». Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη αναφορά, η κ. Τελεβάντου υπογράμμισε ότι «οι χορηγίες θα έπρεπε να αφορούν όλους τους κατοίκους του δήμου και όχι μεμονωμένες οδούς, θέτοντας επιτακτικά το ερώτημα «υπάρχουν δηλαδή προνομιούχες περιοχές;».
 
Επισημαίνεται ακόμη ότι στην απαντητική επιστολή του Συμβουλίου ζητείται από τους υπογράφοντες δημότες να γνωστοποιήσουν κάποια στοιχεία (αντίγραφα των Τίτλων Εγγραφής της Ακίνητης ιδιοκτησίας ή τον αριθμό Τίτλου Εγγραφής, Τεμάχιο, Φύλλο/Σχέδιο και Τμήμα όπου βρίσκεται η ακίνητη ιδιοκτησία τους), προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαλλαγής και των εν λόγω ιδιοκτητών ακίνητης ιδιοκτησίας από την επιβολή και πληρωμή αποχετευτικών τελών, επί τη βάσει της εκτιμημένης αξίας των ακινήτων τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία. 
 
 
Η εκπρόσωπος της Ομάδας Δημοτών Μαρίνα Τελεβάντου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την συγκεκριμένη αναφορά, τονίζοντας ότι δεν ζητήθηκε απαλλαγή των 40 δημοτών από το αποχετευτικό τέλος, αλλά δίκαιη επιβολή του τέλους σε όλους τους κατοίκους. Η κ. Τελεβάντου έκανε λόγο για «σκάνδαλο», θίγοντας το γεγονός ότι ζητήθηκε από το Συμβούλιο η υποβολή προσωπικών δεδομένων τους, τα οποία σύμφωνα με την ίδια είναι παντελώς αχρείαστα, εφόσον στην επιστολή που απέστειλαν οι δημότες περιλαμβάνονται αναλυτικά τα ονόματα των οδών που εξαιρούνται του αποχετευτικού τέλους και υπογράμμισε ότι το ζήτημα θα έπρεπε να διερευνηθεί ακόμη και αν μόνο ένας δημότης υπέβαλλε παράπονο.