Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας του ισραηλινού στρατού εξέδωσε εγκύκλιο προς τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, με την οποία δίνει την εντολή να αρχίσουν τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση μίας πιθανής ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ τις επόμενες ημέρες.

Όπως επεσήμανε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης, η εγκύκλιος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας συνοδεύεται από τη σύσταση να μην προκληθεί πανικός στους πολίτες.

Παράλληλα, η Χαμάς πρόκειται να δώσει τις τελικές της παρατηρήσεις και αντιπροτάσεις στο πλαίσιο εκεχειρίας που συζητείται μέσα στις επόμενες 24 ώρες, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της οργάνωσης στο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων AWP.

Τα βασικά θέματα για τα οποία η Χαμάς θα προβάλει τις αντιπροτάσεις της είναι ο αριθμός των ισραηλινών ομήρων που προτίθεται να απελευθερώσει, η διαδικασία ελέγχου ασφαλείας που θα εφαρμοστεί στους Παλαιστινίους αμάχους προκειμένου να επιστρέψουν στις ετσίες τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ως επίσης και ο τρόπος σύνταξης του ονομαστικού καταλόγου των Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν.

Ειδικά ως προς το τρίτο ζήτημα, η Χαμάς επιδιώκει να έχει αποφασιστικό ρόλο ως προς το ποιοι Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι θα αποφυλακιστούν.

ΚΥΠΕ