Ακραία φαινόμενα τα οποία θα γίνουν πιο συνηθισμένα χαρακτήρισε στο philenews podcast αυτό που συνέβη τις πρωινές ώρες στην επαρχία Λεμεσού, ο βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, εξηγώντας ότι, εδώ και χρόνια για την περιοχή μας προβλέπονται άσχημες συνέπειες  από την κλιματική αλλαγή.

Μας προειδοποιούν είπε, για αυξημένες θερμοκρασίες, μειωμένη βροχόπτωση. Περιγράφοντας τα ακραία φαινόμενα, σημείωσε ότι, κάποιες μέρες θα πέφτει πολλή βροχή σε λίγη ώρα, αλλά δυνατό να συνοδεύονται από ανέμους χαλάζι κλπ. Τα ακραία θα γίνουν πιο συνηθισμένα ανάμεσα σε ηλιόλουστες μέρες ανέφερε ο κύριος Θεοπέμπτου.

Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα, υπενθύμισε την πράσινη πολιτική στην οποία πρέπει να εστιάσουμε. Ο καθένας στο σπίτι του είπε, θα πρέπει να στερεώσει ντεπόζιτα και φωτοβολταϊκά, να έχει έγνοια ότι το σπίτι είναι αντισεισμικό και να αποφεύγονται οι πρόχειρες κατασκευές που κινδυνεύουν να παρασυρθούν από δυνατούς ανέμους. Αναφέρθηκε σε ποικιλίες δέντρων που έχουν χαθεί και την ανάγκη να καλύψουμε το πράσινο σε όλες τις πόλεις.