Για την Ζέτα της προσφοράς και των αξιών μας μιλά για πρώτη φορά ο γιος της Αχιλλέας Αιμιλιανίδης. Μια επιβλητική προσωπικότητα, η αιφνίδια απώλεια της οποίας άφησε δυσαναπλήρωτο κενό για την Κύπρο ολόκληρη. Πόσο μάλλον για ένα γιο, στη ζωή του οποίου υπήρξε πρωταγωνίστρια, φίλη, μέντορας.

Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης μιλά από καρδιάς στο philenews vodcast, για την Ζέτα που ήταν ταγμένη στο καθήκον από όποιο πόστο κι αν πέρασε. Αναφέρεται στις αξίες ζωής της, τις οποίες τιμούσε και την αφοσίωση της πρώτα στην οικογένεια της και μετά στον συνάνθρωπο.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου δεν υπήρξε μια τυπική μητέρα, μας διηγείται ο γιος της Αχιλλέας, εξηγώντας γιατί η ισχυρή αυτή προσωπικότητα, δεν είχε χόμπι. Ο ίδιος δεν έχει ξεπεράσει την απώλεια του πατέρα και της μητέρα του, που έφυγαν ξαφνικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο νομικός, συγγραφέας και πατέρας, παραδέχεται ότι, Αχίλλειος πτέρνα του ιδίου, είναι η κόρη του Χλόη, για την οποία δεν ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Ξεδιπλώνει το όνειρο του για το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, όπου ζει και εργάζεται, αλλά μας μιλά και για τα χόμπι του, που δεν περιλαμβάνουν μόνο συγγραφή βιβλίων.