Τον πλήρως αναβαθμισμένο παιδότοπο του δημόσιου κήπου, εγκαινίασε την Κυριακή ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος υποδέχθηκε παιδιά και γονείς σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού «τα παιδιά βρέθηκαν μπροστά σε ένα εντυπωσιακά μεταμορφωμένο χώρο, που συνδυάζει τη φύση και τη διασκέδαση, σε ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά».

Τον ενθουσιασμό του από την ανταπόκριση των δημοτών στην πρόκληση εγκαινίων του αναβαθμισμένου παιδότοπου εξέφρασε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δημιουργία ενός χώρου, όπου η φύση συναντάται με τη χαρά των παιδιών. Ο παιδότοπος αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση του Δήμου προς τις νέες γενιές για τη δημιουργία χώρων που θα σφύζουν από ζωντάνια και θα προορίζονται για όλους, χωρίς αποκλεισμούς», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, ο αναβαθμισμένος παιδότοπος βρίσκεται γύρω από μία προϋπάρχουσα, ανακαινισμένη όαση και περιλαμβάνει χώρο για ξεκούραση, καθώς επίσης υπερσύγχρονα παιχνίδια, τα περισσότερα από τα οποία είναι σχεδιασμένα για χρήση από παιδιά όλων των ικανοτήτων.

Ο παιδότοπος, προστίθεται, έχει σχεδιαστεί με στόχο να ενθαρρύνει τη σωματική δραστηριότητα, την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη διανοητική εξάσκηση, ενώ περιλαμβάνει παιχνίδια, όπως ένα ναυάγιο, μια μικρογραφία του λιμανιού της Λεμεσού, ένα πλανητάριο, πίνακες αναρρίχησης, κούνιες, τσουλήθρες, μια εξειδικευμένη περιοχή για νήπια, όπως επίσης και ένα διαδραστικό παιχνίδι (Yalp Sona).

«Κάθε κομμάτι του εξοπλισμού συμβάλλει σε μια συγκεκριμένη μυθική θεματική αφήγηση, δημιουργώντας μια αίσθηση μαγείας στην εμπειρία του παιχνιδιού», συνεχίζει η ανακοίνωση και αναφέρει ότι ο σχεδιασμός και τα μέτρα ασφαλείας του είναι εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημιουργία του παιδότοπου, τον οποίο θα διαχειρίζεται ο Δήμος Λεμεσού, έγινε εφικτή χάρη στη δωρεά της επενδυτικής εταιρείας Midbrain και αποτελεί δώρο προς τους δημότες της Λεμεσού, που θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τα όσα τους προσφέρει εντελώς δωρεάν.

Πηγή: KYΠΕ