Στις επικρίσεις του Δημάρχου Γερμασόγειας, Κυριάκου Ξυδιά, απάντησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από σχετική ερώτηση του philenews.

 Υπενθυμίζεται ότι κ.Ξυδιας αποκάλεσε δημόσια χθες σε δηλώσεις του, την κυβέρνηση αλουπό και ότι θέλει να περάσει στα μουλωχτά την ανέγερση σε κρατικά τεμάχια, δύο δομών που αφορούν τη δημιουργία Διεπιστημονικού Κέντρου για Παιδιά – Θύματα Βίας και τη δημιουργία Κρατικής Δομής Προστασίας – Ξενώνας Νεανίδων, στην περιοχή Σφαλαγγιώτισσας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Γερμασόγειας, ενώ σημείωσε πώς «όταν ληφθούν αποφάσεις ή όταν είμαστε στο στάδιο να ληφθούν αποφάσεις, σίγουρα θα γίνουν διαβουλεύσεις με αυτούς που πρέπει». Πρόσθεσε ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίνεται στις Διεθνείς της υποχρεώσεις, ειδικότερα όταν πρόκειται για παιδιά.

«Εκεί που υπάρχουν παράτυποι μετανάστες για πρώτη φορά, φεύγουν περισσότεροι από ότι έρχονται στη χώρα μας. Για πρώτη φορά οι αιτήσεις εξετάζονται τόσο νωρίς. Έχω δηλώσει και σε συνέντευξή που έκανα πρόσφατα ότι θα αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό, αλλά οι οποιεσδήποτε δηλώσεις ειδικότερα χωρίς να ζητηθεί ενημέρωση, να ζητηθεί κατά ποσόν οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι βάσιμες, θεωρώ ότι δεν χρειάζονται».

 Σε διευκρινιστική ερώτηση για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Γερμασόγειας υποστηρίζει ότι δεν έχει ενημερωθεί από την Κυβέρνηση για τις προθέσεις που υπάρχουν, πέραν από μιας γραπτής επιστολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι όταν υπάρξει απόφαση, θα υπάρξει και ενημέρωση.

 «Είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από εκεί και πέρα όταν το θέμα συζητηθεί και υπάρξει αξιολόγηση, θα ενημερωθούν και αυτοί που πρέπει να ενημερωθούν. Το να βγαίνουμε δημόσια να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις θεωρώντας ότι και το μεταναστευτικό ανησυχεί πολύ και δικαιολογημένα την πλειοψηφία του κυπριακού λαού, δεν θεωρώ ότι βοηθά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση».