Την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας, καθώς και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των ειδικών μορφών τουρισμού της περιφέρειας έχουν ως στόχο οι ενέργειες της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), που έκανε απολογισμό του έργου της για το 2023.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο, με δράσεις που διεξήχθησαν με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και τους φορείς που απαρτίζουν την ΕΤΑΠ. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμο το πρότυπο παραλιακό Πάρκο Καλλισθενικής Γυμναστικής στην παραλία Καστέλλα στο Μακένζι, στην οποία τοποθετήθηκαν εξειδικευμένα όργανα για ενήλικους και ανήλικους.

Το παραλιακό πάρκο, που θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Κύπρο, θα απευθύνεται στους λάτρεις των τεχνικών εκγύμνασης που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα. Στόχος είναι η προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών, με δεδομένο πως η καλλισθενική γυμναστική έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έχει κερδίσει παγκοσμίως πολλούς φανατικούς υποστηρικτές.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας», έχει δημιουργηθεί παραλιακό γήπεδο ποδοσφαίρου (beach soccer) στην Ορόκλινη, τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής στην πλαζ Πύλας και σε παραλιακή περιοχή στα Λιβάδια και πραγματοποιήθηκαν έργα για ασφαλή πρόσβαση ΑμεΑ στην παραλία Γιαννάδες. Επιπρόσθετα, ποντίστηκαν αμφορείς στο ναυάγιο Ελπίδα, με στόχο τον εμπλουτισμό της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής Λάρνακας, ενώ φυτεύτηκαν πολλά φοινικόδεντρα στην παραλία της Ορόκλινης και στην παραλία αετοσανίδων στο Κίτι.

Με σκοπό την ενίσχυση της ταυτότητας των κοινοτήτω η ΕΤΑΠ Λάρνακας χρηματοδότησε τη δημιουργία τριών μελισσόπαρκων σε Οδού, Μελίνη και Ορά, την ανάπλαση της παραδοσιακής πηγής των Λευκάρων, καθώς και τη δημιουργία Instagrammable spots στον Άγιο Θεόδωρο και την Αραδίππου.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα ψηφιοποίησης των τουριστικών εργαλείων της Λάρνακας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε γριφοειδής χάρτης για περιήγηση στα ομιλούντα αγάλματα Λάρνακας (Larnaka Storytelling Statues) και προστέθηκαν άλλα τρία μουσεία  στην πλατφόρμα Larnaka Virtual Museums. Πρόκειται για το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στον Κάτω Δρυ, το Εκκλησιαστικό Μουσείο Τόχνης και το νέο Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό.