Το μικρό διάλειμμα στην προεκλογική τελειώνει σήμερα και επίσημα, ωστόσο η συζήτηση για τις εκποιήσεις στην Ολομέλεια της Πέμπτης άναψε ήδη τα αίματα, αναδεικνύοντας παράλληλα και μιαν άλλη διάσταση στο πολιτικό σκηνικό. Η σύσκεψη της προηγούμενης Τρίτης στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, δεν κατάφερε να αποφύγει την ανάδειξη της διάστασης απόψεων στο θέμα των εκποιήσεων. Γεγονός που έδωσε πεδίο δράσης στον Αβέρωφ Νεοφύτου και την Πινδάρου να ξιφουλκήσουν κατά του υποψηφίου αλλά και των κομμάτων που τον στηρίζουν, κάνοντας λόγο ξανά για κοινοπραξία συμφερόντων.

Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ καταφέρθηκε εναντίον και των δύο πλευρών καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να σεβαστεί την απόφαση της Βουλής για αναστολή των εκποιήσεων. Το ΔΗΚΟ από την πλευρά του επιτέθηκε κατά ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ για την καταψήφιση της πρότασης για τη θέσπιση ειδικού δικαστηρίου.

Όλα αυτά βέβαια, πέραν της αντιπαράθεσης, σηματοδοτούν παράλληλα και το πώς θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα το πολιτικό σκηνικό της προεκλογικής, καθώς στην εξίσωση της δημόσιας συζήτησης μπαίνει το θέμα του Κρατικού Προϋπολογισμού. Ένα ακόμα κεφάλαιο το οποίο θα ξετυλιχθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή και το οποίο θα αποτελέσει ένα δεύτερο τεστ για όλους μεν, με την προσοχή δε, να είναι στραμμένη προς τα κόμματα που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Στη σύσκεψη της Τρίτης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συζητήθηκε και το θέμα αυτό, όσον αφορά τις τροπολογίες που θα κατατεθούν. Θα πρέπει  βέβαια να σημειωθεί, ότι παρόλα όσα διαρρέουν για τη σύσκεψη της Τρίτης, από πλευράς του επιτελείου Χριστοδουλίδη επιμένουν πως επρόκειτο για μία προγραμματισμένη σύσκεψη στην οποία ο υποψήφιος ευχαρίστησε τους βουλευτές των κομμάτων που τον στηρίζουν για τη στήριξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το επιτελείο Αβέρωφ και η Πινδάρου έριξαν χθες τα πυρά τους στον Νίκο Χριστοδουλίδη κατηγορώντας τον ότι τα κόμματα που τον στηρίζουν μαζί με το ΑΚΕΛ ψήφισαν τις εκποιήσεις, τη στιγμή που ο ίδιος δήλωνε δημόσια την αντίθεσή του. «Η κοινοπραξία κομμάτων που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μας έδειξε χτες ποιος έχει το πάνω χέρι σε αυτή τη συνεργασία. Ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης έχει ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια στην αναστολή των εκποιήσεων. Κάλεσε μάλιστα τα κόμματα που τον υποστηρίζουν για να βρουν κοινή γραμμή. Αυτή βρέθηκε, μόνο που ήταν αντίθετη με τη δική του θέση», δήλωσε εκπρόσωπος του επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου. «Αποδείχθηκε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν μπορεί να περάσει καμία θέση του στην κοινοπραξία που τον στηρίζει. Πώς ζητά να ηγηθεί της χώρας τη στιγμή που είναι όμηρος του Νικόλα και του Σιζόπουλου;», διερωτήθηκε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

Πυρά και κατά Αβέρωφ και κατά Χριστοδουλίδη έριξε η Εζεκία Παπαϊωάννου, αναφέροντας ότι άδικα λογομαχούν μεταξύ τους τα κόμματα που στηρίζουν Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη. «Όσοι στηρίζουν τους δύο συναγερμικούς υποψήφιους, στηρίζουν και την πολιτική που επί δέκα χρόνια τώρα γιγάντωσε την αυθαιρεσία των τραπεζών και άφησε τους δανειολήπτες απροστάτευτους», προσθέτοντας ότι «ο μεν ΔΗΣΥ του Αβέρωφ Νεοφύτου τελικά δεν κουράστηκε να ψηφίζει νόμους υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των δανειοληπτών, για αυτό συνέχισαν ακάθεκτοι. Οι δε ηγεσίες ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στήριξαν χθες την παράταση στην αναστολή των εκποιήσεων. Εντούτοις, ο υποψήφιος Πρόεδρος που στηρίζουν, ο συναγερμικός Νίκος Χριστοδουλίδης αντιτάσσεται στην αναστολή, αφού περιφρονεί την αγωνία χιλιάδων νοικοκυριών και μικροεπαγγελματιών».