Στοιχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, απέστειλε χθες για κύκλωμα μαστροπείας που χρησιμοποιεί και την Κύπρο, ο Έλληνας ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ηλεκτρονική επιστολή με τα σχετικά στοιχεία παραλήφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και αποτελούνται από 47 σελίδες με 150 φωτογραφικά αρχεία από διάφορες αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο ίδιος σε ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την έρευνα του και όλα τα στοιχεία που κατάφερε να συλλέξει. Ο ίδιος προανήγγειλε ότι «συνεχίζουμε με νέα στοιχεία που θα αρχίσω να ερευνώ από αύριο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλες οι πληροφορίες τις οποίες έχει αποστείλει, θα αξιολογηθούν για περαιτέρω διερεύνηση. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι την αρχική μελέτη των όσων απέστειλε ο Γκιώνης, ανέλαβε το Γραφείο κατά της εμπορίας προσώπων και σήμερα, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου θα συγκαλέσει σύσκεψη στο γραφείο του, στην παρουσία του βοηθού αρχηγού Επιχειρήσεων Δημήτρη Δημητρίου και του υπευθύνου του Τμήματος Γ’ Ιάκωβου Ιωάννου, για να ενημερωθεί για τα στοιχεία και ν’ αποφασιστεί κατά πόσον ενδείκνυται να διαταχθεί έρευνα. Αν αποφασιστεί ότι τα στοιχεία έχουν τη βάση για έναρξη έρευνας, δεν αποκλείεται να κληθεί στην Κύπρο για να δώσει κατάθεση ο ίδιος ο Γκιώνης ή να του ληφθεί κατάθεση στην Ελλάδα. 

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έξι ημέρες μετά που ο ακτιβιστής προσεγγίστηκε από τις Αρχές της Κύπρου για να παραδώσει ό,τι γνωρίζει σε σχέση με το κύκλωμα μαστροπείας, ύστερα και από την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, ότι βιάστηκε σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, χθες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, που ήταν ο άνθρωπος που ζήτησε με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα να ερευνηθούν τα όσα κατάγγελλε ο Γκιώνης, συναντήθηκε με τον Αρχηγό Αστυνομίας με τον οποίο συζήτησαν το θέμα και αποφάσισαν να βρίσκονται σε επικοινωνία ώστε να παρακολουθείται το ζήτημα. 

Επίσης, σε επαφή βρίσκονται οι Αστυνομίες της Κύπρου και της Ελλάδας για τυχόν στοιχεία που προκύψουν από τη διερεύνηση της καταγγελίας του βιασμού της 24χρονης, ή από άλλα πρόσωπα που είχαν ήδη επαφή με τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.