Η μεγάλη γιορτή αθλητισμού και ζωής, όπως δικαίως έχει χαρακτηριστεί το ΟΠΑΠ All Star Game πρόσφερε πάλι θέαμα και ποιότητα σε χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» το απόγευμα του Σαββάτου (16 Δεκεμβρίου, 2023). Έστειλε όμως και δυνατά μηνύματα για το πώς ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει με πολλαπλή ωφελιμότητα για την κοινωνία μας, σε μια εποχή μάλιστα η οποία ταλαιπωρείται από συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του.

Η υλοποίηση της ευχής ενός έφηβου που αγκαλιάζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή», έδωσε ακριβώς αυτή τη δύναμη του αθλητισμού! Ο νεαρός ευχήθηκε να μπορέσει να παρακολουθήσει ένα αγώνα της τελικής φάσης καλαθόσφαιρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Κι η ευχή του θα γίνει πραγματικότητα με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος της οποίας Γιώργος Χρυσοστόμου ανέλαβε την ευθύνη διεκπεραίωσης όλων των σχετικών διαδικασιών! Την υλοποίηση της ευχής ανακοίνωσε συγκινημένος στη μητέρα του έφηβου μας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης.

Δυνατά τα μηνύματα και με την απονομή του θεσμοθετημένου βραβείου ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης», που καθιερώθηκε στη μνήμη του διεθνούς καλαθοσφαιριστή και άριστου φοιτητή μας, ο οποίος πέθανε την 1η Δεκεμβρίου 2015 σε νοσοκομείο της Βοστώνης, σε ηλικία 22 χρόνων κι αφού πάλεψε γενναία με τον καρκίνο. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την πολύμορφη κοινωνική του δράση και ιδιαίτερα για την καθιέρωση από τον Πρύτανή του, Kαθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, των Φοιτητικών Βραβείων Ήθους και Κοινωνικής Προσφοράς. Βραβεία κίνητρο για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας, ώστε με την εθελοντική τους δράση και το ήθος τους, να ενεργούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Την επίδοση του πραγματοποίησε, όπως κάθε χρόνο ο πατέρας του Νεόφυτου, εκπαιδευτικός Δημήτρης Χανδριώτης.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές στο αθλητικό μέρος της εκδήλωσης ήταν ασφαλώς οι κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες που αγωνίζονται στην ΟΠΑΠ Basket League, ανδρών και γυναικών, τόσο με τον καθιερωμένο αγώνα τους όσο και τον θεαματικό διαγωνισμό τριπόντων. Το Τζιάμπολ στην απολαυστική αναμέτρηση τους, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρη Αλετράρη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέα Μουζουρίδη.

Ο κύριος Μουζουρίδης βράβευσε επίσης τον νικητή στο διαγωνισμό των τριπόντων, ενώ τίμησε εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, για τη συνολική δράση του στον αθλητισμό.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος της διοργάνωσης επένδυσαν με τα εκπληκτικά τους τεχνάσματα οι κορυφαίοι στον κόσμο καλαθοσφαιρικοί ακροβάτες Dunkers D, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν.

Παρόντες και αθλητές μέλη της Ολυμπιακής μας ομάδας οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους ενίσχυσαν τα μηνύματα για την οδική ασφάλεια και την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού.

Το καλλιτεχνικό μέρος του 11ου  ΟΠΑΠ All Star Game, Πάιζω με κανόνες Οδηγώ με κανόνες, διεκπεραίωσαν με επιτυχία η Ακαδημία Χορού Αντιγόνης Τασουρή και η ομάδα  κρουστών  Batukinio.

Για τρίτη διοργάνωση στη σειρά, βασικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος, Πέτρος Πολυχρονίδης ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από το τηλεοπτικό παιχνίδι «Τροχός της τύχης».

Αυτή τη φορά όμως, στο κέφι και τη διάθεση πρόσθεσαν με την παρουσία τους και οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Mix FM Cyprus 102.3, Πλάτων Μουρατίδης και Ιωάννα Λαμπροπούλου, γνωστοί από την εκπομπή τους Breakfast Show. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του Ηρόδοτου Μιλτιάδους στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης και του Σάββα Κοσιάρη ως συντονιστή.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία πρόσφερε και τα δώρα στους τυχερούς της εκδήλωσης, εκφράζει και πάλι τις ευχαριστίες της στις χιλιάδες των θεατών που κατέκλυσαν το στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και οι οποίοι με την αγάπη τους καθιέρωσαν την διοργάνωση ως τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της ζωής!

Χορηγός Επικοινωνίας OMEGA και Sport FM