Αντιμέτωποι με ένα τεράστιο σκάνδαλο στο όνομα του Υπουργείου Ενέργειας είναι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνούν την πρωτοφανή υπόθεση απάτης σε βάρος δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών, που το μόνο που ήθελαν ήταν να εξασφαλίσουν χορηγίες για ανακαίνιση κατοικίας στην ύπαιθρο αλλά και για χορηγίες ενεργειακής απόδοσης.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», στο ΤΑΕ Λεμεσού έχουν αποταθεί μέχρι και χθες 45 παραπονούμενοι, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν έχουν εξαπατηθεί από τη 41χρονη ύποπτη, ιδιοκτήτρια εταιρείας στη Λεμεσό και την 30χρονη συνεργάτιδά της. Από τις μέχρι στιγμής καταγγελίες φαίνεται πως το ποσό που απέσπασαν οι δύο ύποπτες αγγίζει για την ώρα τις €150.000. Η ανακριτική ομάδα που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι καταγγελίες να ξεπεράσουν τις 50 καθώς καθημερινά προσέρχονται στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού και νέα θύματα για καταγγελία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η 41χρονη ύποπτη παρουσιαζόταν στα ανυποψίαστα θύματα ως το πρόσωπο που θα μπορούσε να υποβάλει αιτήσεις μέσω της εταιρείας της και να τους εξασφαλίσει χορηγίες από διάφορα σχέδια και ενεργειακά προγράμματα του υπουργείου Ενέργειας όπως και επιχορηγήσεις για ανακαίνιση οικιών στην ύπαιθρο αλλά και για ενεργειακή απόδοση. Η 41χρονη κατά την επικοινωνία που είχε με τους παραπονούμενους, τους ανέφερε ότι για κάθε αίτηση αυτοί θα έπρεπε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά. Οι παραπονούμενοι αφού έδιναν τα χρήματα για τις υπηρεσίες που υποτίθεται τους πρόσφερε η 41χρονη, στο τέλος αυτή εξαφανιζόταν όταν τα θύματα ζητούσαν να μάθουν πού βρίσκεται η αίτηση τους. Οι πολίτες, αφού δεν λάμβαναν καμία ενημέρωση, επικοινωνούσαν με λειτουργούς του αρμόδιου υπουργείου όπου τότε ενημερώνονταν πως πρόκειται για απάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε μια περίπτωση η 41χρονη φέρεται να πήρε από ανυποψίαστο πολίτη ποσό που αγγίζει τις 25 χιλιάδες ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα ποσά κυμαίνονταν από τα €1.700 μέχρι τις €2.000 έκαστος. Να σημειωθεί πως κάποιοι παραπονούμενοι έδιναν τα χρήματα στην 30χρονη συνεργάτιδα και σε κάποιες των περιπτώσεων η τελευταία τους έδινε απόδειξη με την υπογραφή της.