Αυξάνονται οι καταγγελίες βιασμού στο Κλιμάκιο Διερεύνησης Υποθέσεων Βίας στην Οικογένεια του ΤΑΕ Λεμεσού. Μετά την καταγγελία εναντίον δημοτικού συμβούλου από την πρώην σύζυγό του, έρχεται να προστεθεί άλλη μια που αφορά βιασμό 29χρονης από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Για την υπόθεση συνελήφθη 38χρονος Ελληνοκύπριος και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο έξι ημερών. Σε βάρος του υπόπτου διερευνώνται εννέα συνολικά αδικήματα. Πρόκειται για το αδίκημα του βιασμού συζύγου από σύζυγο, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κοινής επίθεσης, παράβασης του Περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παρακολούθησης, παρενοχλητικής παρακολούθησης, απειλής, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή και άσκησης ψυχολογικής βίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 29χρονης παραπονούμενης, αυτή ζούσε υπό το κράτος φόβου και απειλών από το 2019, ενώ τους τελευταίους έξι μήνες βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της. Ωστόσο, εξακολουθούν να διαμένουν στο ίδιο σπίτι. Όπως ισχυρίστηκε, ο ύποπτος την απειλούσε ότι θα την κτυπήσει εάν δεν του έδινε χρήματα, ενώ όπως είπε, άρχισε να γίνεται βίαιος το τελευταίο διάστημα όταν έμαθε ότι είχε συνάψει σχέση με κάποιον άλλον άντρα.

Μετά και από αυτό, ο 38χρονος ύποπτος, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε η 29χρονη, τη βίασε παρά τη θέλησή της εντός της κατοικίας όπου διαμένουν. Μεταξύ άλλων, η παραπονούμενη ανέφερε πως κατά τον μήνα Ιούνιο ο ύποπτος την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει και σε συζήτηση που είχαν την άρπαξε και την έριξε στο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην καταγγελία της η 29χρονη ανέφερε πως ο 38χρονος είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό της αντικείμενο στο οποίο καταγράφονταν οι συνομιλίες που είχε εντός του οχήματος και την παρακολουθούσε μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, είχε μεταβεί σε μηχανικό αυτοκινήτων όπου εντόπισε τη συγκεκριμένη συσκευή, η οποία είχε τοποθετηθεί κάτω από τη θέση του οδηγού. Στις 10 Ιουλίου, όπως κατήγγειλε η 29χρονη, ο ύποπτος ζήτησε τα κλειδιά του οχήματός της και αυτή αρνήθηκε. Τότε, πήρε μια ξύλινη καρέκλα και την απείλησε ότι με αυτή θα της σπάσει τα κόκαλα.

Ο 38χρονος συνελήφθη προχθές το βράδυ και τέθηκε υπό κράτηση. Ανακρινόμενος αρνήθηκε να συνεργαστεί, λέγοντας πως δεν θα προβεί σε καμία κατάθεση πριν συμβουλευτεί τον δικηγόρο του.