Έργα δεκάδων ή εκατοντάδων εκατομμυρίων (δρόμοι, λιμάνια, μαρίνες, ξενοδοχεία, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, πανεπιστημιακά κτήρια, φοιτητικές εστίες, γήπεδα γκολφ, σχολεία, εμπορικά και οικιστικά υποστατικά) περιλαμβάνονται στις μεγάλες αναπτύξεις που τρέχουν σε όλη την Κύπρο και αναμένεται να επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στη χώρα και τους κατοίκους. Έργα που όταν υλοποιηθούν πιστεύεται ότι θα αλλάξουν την όψη του νησιού, τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στο οδικό δίκτυο.

Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι «το χαρτοφυλάκιο των 19 μελών του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων περιλαμβάνει υπερσύγχρονα ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, μοντέρνα σχολεία, καλαίσθητα πανεπιστημιακά κτήρια, γήπεδα γκολφ, εμπορικά και οικιστικά κτίσματα, με την αξία τους να έρχεται στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνεται ακόμη ότι «τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα έχουν πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο. Προωθούνται οι στρατηγικοί στόχοι του κράτους για ανάπτυξη και οδηγούν στην εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία, ενισχύοντας έτσι την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Η πολύτιμη συμβολή του κατασκευαστικού τομέα στην κυπριακή οικονομία είναι διαχρονική και αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι συνεισφέρει από 15 έως και 17% κάθε χρόνο στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας μας, ενώ εργοδοτεί πέραν των 40 χιλιάδων εργαζομένων. Αυτά τα δεδομένα πιστοποιούν ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ένας βασικός πυλώνας της κυπριακής οικονομίας».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο incyprusproperty