Πρόοδο παρουσιάζουν οι έρευνες του ΤΑΕ Λευκωσίας για τον φόνο του 41χρονου Tansu Cidan, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της προπερασμένης Πέμπτης (27/10/2022) στις Κεντρικές Φυλακές μετά από βίαιο ξυλοδαρμό του.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν καταλήξει στον κύριο ύποπτο του εγκλήματος. Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο είχε συλληφθεί ως πρώτος ύποπτος την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Είναι άτομο κουρδικής καταγωγής. Σε βάρος του προέκυψαν επιβαρυντικές μαρτυρίες που τον φέρουν να είχε ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στο επεισόδιο, το οποίο άρχισε 36 ώρες πριν βρεθεί νεκρός ο Cidan.

Μάλιστα, στη δικαστική διαδικασία της περασμένης Κυριακής για σκοπούς έκδοσης διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης σε βάρος των συνολικά 11 υπόπτων, η διαδικασία για τον υπ΄ αριθμόν έναν ύποπτο έγινε ξεχωριστά από τους υπόλοιπους 10. Κι αυτό για λόγους ασφαλείας. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόσωπο εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Γιάννη Πολυχρόνη (εμφανίστηκε με τους Στάθη Κωνσταντίνου και Ευανθία Κωνσταντίνου).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από πλευράς ΤΑΕ Λευκωσίας στο δικαστήριο στο πλαίσιο του αιτήματος για τις προσωποκρατήσεις, βάσει των αστυνομικών εξετάσεων προέκυψε νέα μαρτυρία για τον βασικό ύποπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθησαν ακόμα τρία πρόσωπα για τον φόνο στις Κεντρικές Φυλακές

Ένα από τα αιχμηρά όργανα που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο ξυλοδαρμού του Cidan, ήταν στην κατοχή του κυρίου υπόπτου. Φαίνεται να του το παραχώρησε άλλο πρόσωπο που επίσης ενέχεται στο υπό διερεύνηση έγκλημα. Μάλιστα, ο ύποπτος επέστρεψε αυτό το αντικείμενο στις 26 Οκτωβρίου (ημέρα του επεισοδίου) σ΄ αυτόν που το είχε δώσει, με την παραίνεση να το πετάξει.

Γενικότερα από τις εξετάσεις της Αστυνομίας έχουν έρθει στην επιφάνεια κι άλλα στοιχεία. Γι΄ αυτό, άλλωστε, τρεις άλλοι κρατούμενοι τέθηκαν υπό σύλληψη το περασμένο Σάββατο για το εν λόγω έγκλημα. Ο συνολικός αριθμός των υπόπτων ανήλθε πλέον στους 11. Ένας εκ των προσώπων που ενέχονται στην υπόθεση, αδιευκρίνιστο σε ποιο βαθμό, παρουσιάζεται να καθαρίζει το κελί του Cidan με σφουγγαρίστρα, λίγο μετά που ο τελευταίος μεταφέρθηκε εκεί υποβασταζόμενος από το άλλο κελί όπου φαίνεται να άρχισε το επεισόδιο ξυλοδαρμού του.

Για την ώρα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποια ήταν τα κίνητρα που οδήγησαν στον ξυλοδαρμό του θύματος.

Για το έγκλημα είχαν ληφθεί 140 καταθέσεις μέχρι τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ θα ληφθούν ακόμη περί τις 100.