Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλλει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής προς αποκατάσταση της παροχής των διαδικτυακών υπηρεσιών του Κράτους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Καινοτομίας Φίλιππο Χατζηζαχαρία. Το Υφυπουργείο θα διεξάγει έρευνα, τόνισε ο υφυπουργός , για να διαπιστώσει τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η εν λόγω απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Νοεμβρίου αλλά και τους λόγους που δεν λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα θωράκισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το χθεσινό συμβάν που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών επηρέασε εξοπλισμό των διακομιστών του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις κρατικές ιστοσελίδες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηζαχαρία, μέχρι στιγμής έχει ήδη αποκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο και εργαζόμαστε εντατικά προς επαναφορά το συντομότερο δυνατόν των υπόλοιπων υπηρεσιών που έχουν επηρεαστεί.  Σημαντικό μέρος της ζημιάς άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγνωστο πότε θα επανέλθουν οι κυβερνητικές ιστοσελίδες

«Δυστυχώς τα συστήματα είχαν τοποθετηθεί στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών κατά τρόπο που βρίσκονταν εκτεθειμένα σε πιθανό ατύχημα.  Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λήφθηκε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο 2022 για μετακίνηση του εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της CYTA».

Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του υφυπουργείου και απολογήθηκε για την όποια ταλαιπωρία υφίστανται οι πολίτες.