Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που έκρινε τη Δευτέρα ένοχο τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου για άσεμνη επίθεση στο γραφείο του το 1981 σε 16χρονη κοπέλα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Όπως πληροφορείται το philenews, η γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό, για τον οποίο αθωώθηκε ο τέως Μητροπολίτης από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να ανοίξει ξανά η υπόθεση και να πετύχει επανεκδίκαση.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει πως τον Απρίλιο του 2011 έπεσε θύμα βιασμού από τον Μητροπολίτη Κιτίου. Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και το Μόνιμο Κακουργιοδικείο στις 22 Οκτωβρίου του 2021 τον αθώωσε και τον απάλλαξε για την κατηγορία του βιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε ανακοίνωσή του τότε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε αναφέρει πως «η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής στηριζόταν στη μαρτυρία της παραπονούμενης γυναίκας εναντίον του, η οποία δεν έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε, αφού αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ψέματα και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς, σε ουσιαστικά, κύρια και καίρια σημεία».

Σημειώνεται πως χθες η γ.γ της ΠΟΓΟ, Σκέυη Κουκουμά, είχε δηλώσει πως υπάρχουν και άλλα θύματα του τέως Μητροπολίτη, που δεν προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία λόγω του ότι είχε αθωωθεί ο ανώτατος ιεράρχης στην υπόθεση βιασμού.