Ένοχο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσόστομο, ο οποίος κατηγορείται πως επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του το 1981, σε κοπέλα που ήταν τότε 16 χρόνων. Στο άκουσμα της απόφασης όσοι ήταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ κάποιοι φώναξαν στον κατηγορούμενο πως πρέπει να ντρέπεται και πως προσβάλει το σχήμα του.

Ο ανώτατος ιεράρχης έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης, με το Δικαστήριο να κρίνει ως αξιόπιστη τη μαρτυρία της 58χρονης σήμερα παραπονούμενης και των μαρτύρων υπεράσπισης. Η απόφαση ήταν καταπέλτης για τον τέως Μητροπολίτη. Η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 26 Μαΐου για αγόρευση για μετριασμό της ποινής.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε η παραπονούμενη, η οποία ανέφερε πως είχε επισκεφθεί πέντε φορές στο γραφείο του τον Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει επίδομα ως ορφανό, επειδή είχε αποβιώσει ο πατέρας της. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η παραπονούμενη ο Μητροπολίτης Κιτίου, την πέμπτη φορά την κλείδωσε στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα σε καναπέ.

Να σημειωθεί πως μέλη του δικτύου ενάντια στη βία κατά των γυναικών βρέθηκαν στο δικαστήριο και πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης στη παραπονούμενη.