Ένα εργοστάσιο βιοκαυσίμων καταστράφηκε ολοσχερώς, μια μάντρα κάηκε μαζί με μεγάλο αριθμό αμνοεριφίων, ενώ αρκετές μικρότερες πυρκαγιές ξέσπασαν το γιορτινό τετραήμερο στην επαρχία Πάφου, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές.

Η σοβαρότερη εξ αυτών ξέσπασε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στη Βιομηχανική Ζώνη Αγίας Βαρβάρας στην επαρχία Πάφου. Η φωτιά ξέσπασε υπό συνθήκες που διερευνώνται από τις αρχές και λόγω της φύσης των υλικών επεκτάθηκε τάχιστα, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό σκηνικό στην περιοχή. Στη σκηνή έσπευσαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που άρχισαν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς και του αποκλεισμού του ενδεχομένου να φτάσει σε παρακείμενες βιομηχανίες.

Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή σε μια μεγάλη έκταση, δεδομένου ότι η φύση των υλικών στο καιόμενο εργοστάσιο καθιστούσε πολύ επίφοβη την ύπαρξη εκρήξεων εύφλεκτων υλικών, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε. Για τον λόγο αυτό, στη σκηνή έπσευσαν και συνεργεία της ΑΗΚ που απέκοψαν την ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή για αποτροπή μετάδοσης των πύρινων μετώπων.

Η φωτιά τέθηκε τελικά υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ, στη σκηνή παρέμεινε ωστόσο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο. Με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας, αρμόδιοι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας μετέβησαν επί τόπου για να αρχίσουν τις έρευνες ως προς τα αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν τη φωτιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία ωστόσο, κρίθηκε ότι στο στάδιο αυτό ήταν επικίνδυνο να εισέλθουν εντός του χώρου άτομα λόγω των ζημιών που υπέστη και κρίθηκε ορθό να γίνουν πρώτα κάποιες εργασίες για την διασφάλιση της στατικότητας της οροφής που κινδυνεύει να πέσει και μετά να εισέλθουν οι εμπειρογνώμονες εντός του κτιρίου.

Το ύψος των ζημιών στο εργοστάσιο βιοκαυσίμων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη, είναι όμως βέβαιο ότι είναι πολύ μεγάλο.

Το Μεγάλο Σάββατο πυρκαγιά ξέσπασε σε μάντρα ζώων στο χωριό Χούλου, προκαλώντας και σε αυτή την περίπτωση τεράστια καταστροφή. Πέραν των 20 ζώων κάηκαν ζωντανά, αφού παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιδιοκτήτη να τα σώσει, δεν κατάφερε να βγάλει ζωντανά παρά λίγα μόνο από τα ζώα του. Η πυρκαγιά από τις πρώτες έρευνες των αρμοδίων αρχών φαίνεται να οφειλόταν σε υπερθέρμανση ηλεκτρογεννήτριας, οι ζημιές που υπέστη ωστόσο ο βιοπαλαιστής ιδιοκτήτης της είναι τεράστιες.

Πέραν των πέντε μικρότερης έκτασης πυρκαγιών ξέσπασαν επίσης από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την ημέρα του Πάσχα σε αγροτικές τοποθεσίες σε διάφορες κοινότητες της Πάφου, καίγοντας ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Η Πυροσβεστική επενέβη σε όλες τις περιπτώσεις πριν οι φωτιές απειλήσουν κατοικίες ή άλλες περιουσίες, ενώ η Αστυνομία διερευνά τα αίτια που τις προκάλεσαν και που δεν φαίνεται να είναι άσχετες με επικίνδυνα έθιμα των ημερών, όπως οι κροτίδες, καθώς και με τις ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.