Η φράση «Μην μου αναφέρετε για Al Jazeera για να μην σας πάρει ο δαίμονας», ήταν μια άτυχη, άκομψη, άβολη και δυσάρεστη στιγμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που προφανώς έγινε υπό το κράτος συναισθηματικής φόρτισης, αλλά δεν περιποιεί τιμή σε κανένα, ούτε στο θεσμό που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσωπεί, ούτε στην δημοσιογραφική κοινότητα της πατρίδας μας, την τέταρτη εξουσία όπως αρέσκονται να μας χαρακτηρίζουν οι πολιτικοί, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος.

«Δεν ήταν αστεϊσμός, παρόλο που ούτε τέτοιος μπορεί να γίνει αποδεκτός. Και δεν αποτελεί δικαιολογία το ενδεχόμενο ο ΠτΔ να μην γνώριζε ότι τη δεδομένη στιγμή έγραφαν οι κάμερες», σημειώνει ο κ. Φράγκος.

Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την πρώτη ευκαιρία θα θελήσει να ανασκευάσει την κακή εντύπωση που δημιουργήθηκε και να επανορθώσει.

«Συχνά – πυκνά οι δημοσιογράφοι χρηματίζουμε ως σάκος του μποξ και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Όπως δυσάρεστο είναι, με την πάσα ευκολία, να πυροβολείται ο αγγελιαφόρος. Η ουσία όμως έγκειται στο να απαντηθεί, πειστικά και τεκμηριωμένα, η όποια αγγελία και η όποια καταγγελία», καταλήγει ο Πρόεδρος της ΕΣΚ.

Πηγή: philenews/KYΠΕ