Στο ίδιο τραπέζι θα κάτσουν την Παρασκευή οι ξενοδόχοι και οι συντεχνίες. Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου κάλεσε τις δύο πλευρές σε συνάντηση, στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συζητήσουν τις επίμαχες πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης. Η κ. Αιμιλιανίδου, επειδή ήταν παρούσα κατά τη συνομολόγηση της συμφωνίας, θα δώσει απαντήσεις και στις δύο πλευρές.

Οι συντεχνίες κατήγγειλαν ότι δεν έχουν τηρηθεί τα άρθρα της συμφωνίας κατά τη μισθοδοσία Ιανουαρίου, κάνοντας σκληρή επίθεση στην εργοδοτική πλευρά για καθοδηγούμενες και προμελετημένες συμπεριφορές, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι θα προβούν σε αντιδράσεις. Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι αντέστρεψαν τα πυρά προς τις συντεχνίες, τονίζοντας ότι οι συντεχνίες είναι αυτές που παρερμηνεύουν τη συλλογική σύμβαση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάφος: Τέλος στον «τουρισμό των αποζημιώσεων»

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι στην ενσωμάτωση του δικαιώματος υπηρεσίας, οι ξενοδόχοι έλαβαν υπόψη τα έτη 2018-2019 αντί των 2017-2018, ενώ έλαβαν υπόψη και την περίοδο που τα ξενοδοχεία είναι κλειστά. Επίσης, αναφορικά με την καταβολή του ταμείου προνοίας, αλλά και των αυξήσεων, οι ξενοδόχοι έλαβαν υπόψη στους υπολογισμούς τους παλιούς μισθούς αντί των νέων μισθών. Τέλος οι συντεχνίες αναφέρουν ότι αναφορικά με το ταμείο ευημερίας, οι ξενοδόχοι επιδιώκουν να κρατούν οι ίδιοι όλο το ποσοστό και να μην το δίνουν στις συντεχνίες όπως είναι η συμφωνία, σύμφωνα με τις συντεχνίες.